Vállalja a felelősséget az apa, akinek kisfia tegnap áramütésben halt meg

2019.07.12. 14:03

Eljárást indult a férfi ellen, akinek a kisfiát tegnapelőtt halálra rázta az áram Nyíregyházán. A kisfiú a szőnyeg alatt futó huzallal babrált. 

Ahogy azt tegnapelőtt megírtuk, egy egyéves kisfiút halálos áramütés ért Nyíregyházán.
Ott kezdeném, hogy minden felelősséget vállalok, ezt a rendőröknek is elmondtam. A vezetéket a másik szoba ablakán át húztuk át a kisebbik szobába, hogy legyen áram. A huzal azonban nem volt szem előtt, egy szőnyeg volt ráterítve
– mondta a Borsnak az apa, aki hozzátette, hogy az ágyon feküdt, amikor a kisfia elkezdett lemászni. A kisfiú megtalálta a szőnyeg alatt futó huzalt, és elkezdte babrálni. Akkor az apa felpattant az ágyról és szétszakította a vezetéket.

„Engem is megrázott az áram, és Kristóf testén is éreztem, hogy még nem ment ki belőle teljesen. Egy szava sem volt, elvesztette az eszméletét. Őszintén szólva további részletekre nem emlékszem, annyira sokkoltak a történtek " – mondta el a férfi könnyes szemmel.

Azonnal mentőt hívtak, akik percek alatt odaértek.

Megkezdték az újraélesztést és 75 percen át küzdöttek az életéért.

Végül sikerült újraéleszteni a kisbabát, akiért egy mentőhelikopter érkezett.

Az orvosok mindent megtettek érte, de a kisfiú a kórházba szállítása után meghalt.
Amikor megtudtuk, hogy Kristóf nincs többé, mindannyian összezuhantunk. Imádtuk őt, az egész család zokogott. Sosem fogom feldolgozni az elvesztését. Nagy a család, de semmiben sem szenvedett senki hiányt. Ami történt, az egy szerencsétlen baleset, de nem kérdés: vállalom érte a felelősséget"- mondta az apa.

A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben, az áramszolgáltató pedig most azt vizsgálja, hogy nem történt-e visszaélés az áramfogyasztással kapcsolatban.