Vadai Ágnes azt mondta ma a parlamentben, hogy a Gyurcsány-párt öt évig akadályozná a Fidesz és a KDNP munkáját az Európai Parlamentben. Dömötör Csaba erre azt válaszolta, hogy ezzel a magyar emberek 53 százalékának fordítanak hátat, akik a kormánypártokra szavaztak. Mire Szabó Tímea azt kiabálta be, hogy akkor mi van? Dömötör Csaba ezt sem hagyta szó nélkül.

Vadai Ágnes gyurcsánypárti parlamenti képviselő a mai országgyűlési vita közben nyíltan kijelentette, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) öt évig akadályozná a magyar érdekeket képviselő kormánypártokat brüsszeli munkájuk során.

Dömötör Csaba (Fidesz) parlamenti államtitkár válaszában leszögezte: azzal, amit Brüsszelben csináltak nem nekünk fordítottak hátat, hanem a magyar embereknek és a magyar érdekképviseletnek, akik 53 százalékban támogatták a kormánypártokat, és akik bármit is gondoljanak a különböző ügyekben, biztosan nem azt várják a megválasztott EP-képviselőktől, hogy a magyar képviseletet gyengítsék, különösen akkor, amikor felpörögnek az uniós költségvetési tárgyalások.Az államtitkárnak arra a mondatára, hogy 53 százalék tüntette ki bizalmával a kormánypártokat, azt kiabálta be a mérhető támogatottsággal nem rendelkező Párbeszéd politikusa, Szabó Tímea, hogy „akkor mi van?", Dömötör higgadtan megjegyezte, hogy ez a demokrácia képviselő asszony és szokjon hozzá.A parlamenti államtitkár továbbá történelmi és irodalmi művek tanulmányozására szólította fel Szabó Tímeát, kijelentve, hogy a magyarok sohasem támogatták azokat, akik ellenük fordultak, és a külföldiek elvárásaihoz igazították a politikájukat, és akik ebben eljátszották a bizalmat, azt sohasem szerezték vissza.Azt is javasolta nekik Dömötör, vegyenek fel egyszer olyan pólót, hogy „én is magyar vagyok", és, ha már egyszer felvették, akkor vegyék is komolyan.

A történtekről készült videót alább nézheti meg: