Ismét migránsokat tartóztattak fel a déli határnál

afgán migránsok Csongrád megyében
Vágólapra másolva!
Csütörtök este tizenkilenc illegális migránst fogott el a határőrség és a rendőrség Csongrád megyében. Éjszaka pedig egy teherautó ellenőrzése során huszonöt határsértőt találtak a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. 
Vágólapra másolva!

A szegedi határőrök és a Készenléti Rendőrség Szeged közelében kilenc, majd pár órával később a nagylaki rendőrök további tíz migránst tartóztattak fel Nagylak külterületén - írja a police.hu.

Forrás: police.hu

A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat,

de miután sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, a rendőrök a Szegednél elfogott kilenc illegális migránst visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a másik csoportot ellen idegenrendészeti eljárás indult a nagylaki Határrendészeti Kirendeltségen.

Csanádpalotán 25 migránst és egy török embercsempészt tartóztattak fel

Egy bolgár honosságú, de török sofőr által vezetett teherautót közösen ellenőriztek a magyar és a román rendőrök a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen csütörtök éjszaka.

A hatóságok a raktérben szállított fémtekercsek között huszonöt személyt találtak.

A csoport tagjai közül tizennyolcan iraki, négyen szír, míg hárman iráni állampolgárnak vallották magukat. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A török állampolgárságú sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el - olvasható a police.hu oldalán.