A PS birtokában lévő okiratok bizonyítják, hogy Karácsony hazudott

KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. július 5. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választásról tartott budapesti sajtótájékoztatón a Szabadság híd pesti hídfőjénél 2019. július 5-én. Hat ellenzéki párt, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum megállapodott arról, hogy az őszi önkormányzati választáson közösen támogatott jelölteket indítanak az összes budapesti kerületben. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Ahogy arról csütörtökön már beszámoltunk, a Pesti Srácok birtokába került egy panaszos levél, amiből egy egészen elképesztő, több százmillió forintos irreális követelés és pénzmozgás rajzolódik ki Karácsony Gergely zuglói polgármester hivatala és a kerület sportcentruma között. Ennek lényege, hogy a sportcentrum 320 millió forintját a hivatal végül nem adta vissza, vélhetően az önkormányzat a nyilvánosság előtt már jól ismert csődközeli állapotára tekintettel. A lépéssel a főpolgármesteri székbe vágyó Karácsony csaknem ellehetetlenítette a helyi sportéletet, a lap szerint azzal a hátsó szándékkal is, hogy privatizálhassák a létesítmények működtetését. A zuglói polgármester a cikkre reagálva természetesen megint igyekezett kimagyarázni a felelősségét, azonban a PS birtokába jutott iratokon Karácsony utasításai, követelései, aláírásai szerepelnek, és semmilyen utalás nincs arra sem, ami az ellenzéki főpolgármester-jelölt Facebook-bejegyzésében leírt vagdalkozásokat alátámasztaná.
Vágólapra másolva!

A Pesti Srácok tegnapi írására természetesen reagált Karácsony Gergely zuglói polgármester is, aki jó szokásához híven, mosta kezeit, „karaktergyilkosságot”, valamint Tarlós Istvánt és a korábbi fideszes polgármestert, Papcsák Ferencet emlegetve igyekezett a polgármestersége alatt történtek miatti felelősséget a helyi Fideszre tolni, és perrel fenyegette a Pesti Srácokat.

Budapest, 2019. július 5. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választásról tartott budapesti sajtótájékoztatón a Szabadság híd pesti hídfőjénél 2019. július 5-én Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Azonban most úgy fest, hogy nem tudja a szokott módon mindössze ennyivel lerendezni a zuglói történteket, mivel a PS beszámolója szerint, a lap birtokába jutott okiratokon egyértelműen Karácsony utasításai, követelései, aláírásai szerepelnek.

Az iratokban pedig semmilyen olyan állítás nincs, hogy a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-Profit Kft. bármit is elherdált volna eddigi működése idején, még homályos utalás sincs bennük bármilyen visszaélésre, amelyekkel Karácsony vagdalkozott a Facebook-bejegyzésében.

Papp Imre (balra) és Karácson Gergely (jobbra) Forrás: Zugló.hu

– írja a PS.

Karácsonynak azért is fájhat a feje, mivel a PS információi szerint hivatali visszaélés miatt büntetőeljárás indulhat ellene azon feljelentés alapján, amelyet Tényi István adott be a Fővárosi Főügyészségre.

Tényi annak a levélnek a tartalma alapján tette meg lépését, amelyben több százmillió forintos irreális követelés és pénzmozgás rajzolódik ki Karácsony Gergely zuglói polgármester hivatala és a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-Profit Kft. között.