Megszólalt a Sólyon meggyilkolt kislány apja

2019.07.12. 12:33

Rendőrök gyűrűjében, egykedvűen sétált a Veszprémi Törvényszék folyosóján tegnap az a férfi, aki tavaly májusban megölt egy nyolcéves kislányt Sólyon a vád szerint. Az előkészítő ülésen a kislány és a 17 éves férfi szülei csupán néhány méterre ültek egymástól. Utóbbi anyjának háromszor is megcsörrent a telefonja, mire a bíró kiküldte a teremből – írja a Bors.

A vádirat szerint játék közben szexuális vonzalom alakult ki a fiatal fiúban a kislány iránt. A gyilkosság napján a kislány az egyik közös játszótársukat dicsérte, ami Ferencből haragot váltott ki.

Elhatározta: bosszúból megöli. A közeli Séd-pataknál elhitette vele, hogy bűvésztrükköt mutat, ezért hátrakötötte a kezeit. Aztán többször a víz alá nyomta.

A közeli ösvényen az orrát és a száját is befogta, a fejét a földre szorította, és egy tompa tárggyal fejbe verte, majd egy késsel is megszurkálta. Az eszméletlen Adriennt alulról levetkőztette, majd kötelet kötött a nyakára. Végül a patakba helyezett lányt egy hínárral kikötötte, hogy a sodrás ne vigye el. Aztán hazament. A kislány halálát fulladás okozta.

A vádirat felolvasása után zárt tárgyalást rendeltek el. A Bors úgy tudja, a 17 éves fiú alig tudta elmondani, mikor született, látszólag megtört, de az áldozata szülei szerint könnyen lehet, hogy csak a rá váró börtönévek miatt szomorkodik. A tetteit csak részben ismerte be, a lap szerint a szexuális erőszakot tagadta.

„Mindenképp a szemébe akartunk nézni a lányunk gyilkosának. Borzasztó volt szembesülni a részletekkel, minden pillanatát átéltem a lányom haláltusájának. A szülei azóta sem kértek bocsánatot, pedig most lett volna rá lehetőségük” – mondta a Borsnak sírva Horváth Győző, a kislány apja.