Hihetetlenül mozgalmas napja volt Orbán Viktornak

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök pénteken gyakorlatilag kora reggeltől egészen estig folyamatosan úton volt: reggel interjút adott a rádiónak, megszavazta a költségvetést a parlamentben, a kínai külügyminiszterrel találkozott, majd pedig – ahogy fogalmazott – bajtársai körében töltötte a késő délutánt. A kormányfő este a Karmelita kolostorban vacsorázott. 
Vágólapra másolva!

A közösségi oldalak segítségével gyakorlatilag kora reggeltől estig végigkövethettük Orbán Viktor miniszterelnök egy rendkívül mozgalmas napját.

Orbán Viktor reggel a Kossuth rádiónak nyilatkozott. Akkor arról beszélt, a kormány sikerrel szerzett érvényt Brüsszelben az európai parlamenti (EP-) választáson kinyilvánított magyar akaratnak, vagyis hogy olyan vezetőket válasszanak az uniós intézmények élére, akik tisztelik a nemzeteket, és ellenzik a bevándorlást.

Később a kormányfő „7:47 Szól a rádió” – címen tett ki bejegyzést a közösségi oldalára.

Mindezzel arra utalt, hogy a rádió folyosóján a híres LGT-dal, a Szól a rádió közben szóba került a fájdalmasan korán eltávozott Somló Tamás neve, akinek összetéveszthetetlen személyiségét mindig is nagyra becsülte Orbán Viktor. Egy hét múlva, július 19-én lesz három éve, hogy meghalt a legendás zenész.

A kormányfő a rádióban nemcsak a politikai helyzetet értékelte, hanem a lekvárfőzést is szóba hozta a műsorvezetővel. Minderről egy videót is megosztott, „Ami az adásból kimaradt” – címmel.

A kormányfő 9:12-kor már az Országházban volt. Ott egy gyors reggelit fogyasztott el.

Forrás: Orbán Viktor/Facebook

Később azt is megtudtuk, hogy debrecenit evett mustárral és tormával.

Az Országgyűlésben ezt követően a jövő évi költségvetésről, az adótörvényekről és többek között a köznevelési törvény módosításáról szavaztak. Orbán Viktor 11:40-kor mondott igent a családok és a biztonság költségvetésére.

Forrás: Orbán Viktor/Facebook

A parlament nyári rendkívüli ülésszakának lezárulta után 12:30-kor már a Karmelita kolostorban ebédelt a miniszterelnök. Stefánia vagdaltak tökfőzelékkel volt a menü – tudtuk meg Orbán Viktor Instagram-oldaláról.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

12:30 Tökfőzelék, Stefánia vagdalt // Pumpkin pottage, meat loaf

Orbán Viktor (@orbanviktor) által megosztott bejegyzés,

Az ebédet követően több fontos nemzetközi találkozón vett részt a miniszterelnök. Elsőként Brenzovics Lászlóval, a kárpátaljai magyarok vezetőjével tárgyalt. A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy „nekünk Kárpátalja az első” – mindezzel szavazásra is buzdította a kárpátaljai magyarokat. Ukrajnában jövő vasárnap tartanak általános parlamenti választást.

Délután két óra után tíz perccel Orbán Viktor már Vang Ji kínai külügyminiszterrel folytatott megbeszélést. A találkozón többek között elhangzott, idén ünnepeljük a két ország diplomáciai kapcsolatfelvételének 70. évfordulóját, ami Magyarország története szempontjából is egy jelentős esemény. Azt a leckét hordozza, hogy sohasem lehet tudni, mire jó egy barátság; hetven évvel ezelőtt a magyarok nem gondolták volna, hogy milyen nagy jelentősége lesz ennek a kapcsolatnak.

Forrás: Orbán Viktor/Facebook

Orbán Viktor a nap lezárasaként 16:30-kor a Karmelita Kolostorban a Fidesz-KDNP-frakciószövetség tagjait fogadta. Minderről „Bajtársakkal” – címen számolt be az oldalán.

Forrás: Orbán Viktor/Facebook

A frakció tagjaival való találkozót követően Orbán Viktor egy újabb képet osztott meg a közösségi oldalán A kormányfő „19:25 Vacsora Berci bácsival” – címen tette közzé a bejegyzését.

Orbán Viktor számára tehát meglehetősen mozgalmasan telt az utolsó parlamenti ülésnap, gyakorlatilag estig úton volt, folyamatosan tárgyalt és interjút adott.