Elhanyagolják polgármesteri feladataikat az ellenzéki politikusok az országos ambícióik miatt

KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. június 19. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje az aHang vitáján Budapesten, az Átrium Színházban 2019. június 19-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Ahelyett, hogy polgármesteri teendőiket látnák el jól, országos ambícióikkal van elfoglalva Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter. A Karácsony főpolgármesteri ambíciói miatt gazdátlanná váló Zugló lassan lemarad a többi fővárosi kerülete mögött, Hódmezővásárhely pedig elhanyagoltabb, mint valaha – számolt be szombati cikkében a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Egy településnek a kárára válik, ha a polgármester, mint Karácsony Gergely, a nagypolitikát helyezi előtérbe a helyi ügyek helyett – fejtette ki a Magyar Nemzetnek Rozgonyi Zoltán, Zugló alpolgármestere.

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje az aHang vitáján Budapesten, az Átrium Színházban 2019. június 19-én Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A Fidesz zuglói polgármester-jelöltje szerint nem véletlen, hogy sem Tóth József, a XIII. kerület, sem Gajda Péter, a XIX. kerület szocialista polgármestere nem jár tüntetésekre, nem akarnak belefolyni az országos csatározásokba.

Amíg Karácsony tavaly miniszterelnök-jelölti, most pedig főpolgármester-jelölti ambícióit éli ki, ahelyett hogy a XIV. kerület ügyeit vinné,

addig az összes többi ellenzéki vezetésű kerület szépen fejlődik, maga mögé utasítva Zuglót.

– fejtette ki Rozgonyi Zoltán.

Márki-Zay Péter sem a hódmezővásárhelyi ügyeken dolgozik

A cikk szerint hasonló a helyzet Hódmezővásárhelyen is, ahol Márki-Zay Péter polgármester elsősorban az országos politikai ambícióival, az ellenzéki összefogással, valamint gittegyletével van elfoglalva.

A városvezetői tevékenysége valójában kimerül abban, hogy az általa vagy a támogatói köre által létrehozott civil szervezetekkel szemétszedési és fűnyírási akciókat szervez.

– mondta el a lapnak a város politikai életét jól ismerő Göbl Vilmos.

Márki-Zay Péter Fotó: Polyák Attila - Origo

Szerinte a Modern városok program részeként kötött megállapodásból lényegében semmilyen fejlesztés nem valósult meg, minden beruházás áll, és folyamatban lévő tárgyalások is zátonyra futottak.

Emellett azt sem lehet tudni, a jelöltek közül mennyi a Mindenki Magyarországa Mozgalom sajátja, hiszen ahogy azt az Origo is korábban megírta,

többen anélkül kerültek fel a szervezet listájára, hogy egyeztettek volna velük.

A mozgalom egyik tagja arról beszélt a portálnak: bár a megalakulásukkor úgy tűnt, szükség van a pártok összehozására, a tavaly decemberben a pártok között a nyerhető helyekért indult osztozkodás bizonyos szempontból feleslegessé tette a MMM-et.

A mozgalomnak a legtöbb helyen nincsenek saját jelöltjei, csak nevüket adják az ellenzéki megállapodáshoz.

Kaltenbach Jenő elnökségi tag arról beszélt: az MMM demokratikus működését illetően komoly kétségek merültek fel.

Ahogy azt az Origo is megírta, múlt héten két alapító, Hadházy Ákos és Ábrahám Júlia távozott az elnökségből, mert kifogásolták azt, hogy a tényleges döntéseket egy szűk kör, Márki-Zay, Lukácsi Katalin és Kész Zoltán hozza.