A horvát rendőrök elengedték azt a  férfit, aki két napja BMW-jével belerohant két magyar autóba Horvátországban, és kis híján halálra gázolt egy háromtagú magyar családot az A4 autópálya egyik kapujánál Varasd közelében.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, csütörtök délután egy BMW-s beleszaladt két magyar autóba egy horvát autópályakapunál.A magyar család lassított, amikor a fizertőkapuhoz ért, a horvát BMW-s viszont gyorsan hajtott, és fékezés nélkül beléjük rohant.

A család autója nekicsapódott a beton úttorlasznak, majd a fizetőkapu bódéjának, ezután megpördült a tengelye körül, végülegy másik bódénak, illetve egy magyar rendszámú autónak is nekiütközött.

Háromnegyed óráig tartott, míg kiszabadították a 38 éves férfit és a nőt, valamit 8 év körüli gyereküket az autóroncsból. Életveszélyes szállították őket kórházba, jelenleg az állapotuk stabil.

 Az esetről videó is készült:

Szabadlábon a férfi

Mint kiderült, a sofőr egy 35 éves férfi, ellene folytatják a büntetőjogi eljárást. Állítólag a vér- és vizetetvizsgálat eredményét várják, amely kimutatja, hogy a sofőr használt-e valamilyen drogot vezetés előtt.A korábban elvégzett alkoholteszt negatív lett, tehát feltehetőleg nem az alkohol okozta a balesetet.

Ezenkívül a telefonszolgáltató jelentését is várják, melyből kiderül, hogy a sofőr használta-e telefonját a baleset előtt.

Kérdés az is, hogy van-e a férfinek olyan egészségügyi problémája, ami hozzájárulhatott a balesethez. 

A férfi ellen súlyos testi sértés miatt emelhetnek vádat.