Alaposan lehűl az idő, csak csütörtöktől várható komolyabb felmelegedés – írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu. Zivatarok miatt vasárnapra az egész országra figyelmztetést adtak ki.

Szombat: Erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható ismétlődő zápor, zivatar. Néhol tartósabb eső is lehet. Reggel 13, délután csak 22 fok körül alakul a hőmérséklet. Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik.

Vasárnap: A Dunántúlon már sok napsütés várható, és csak elvétve lehet zápor. De keleten még gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és főleg délután záporok, zivatarok fordulnak elő.

Erre a napra zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Azt írták: vasárnap napközben szórványosan valószínű zivatar, gyakrabban a középső és keleti területeken, de kisebb számban nyugaton is előfordulhat. Kísérőjelenségként előfordulhat viharos szél, kisméretű jég, lokálisan jelentősebb mennyiségű (20 milliméternél több) csapadékra már csak délkeleten van esély.
Az előrejelzés szerint vasárnap a leghidegebb órákban 9-18 fok lesz, északnyugaton lesz a legenyhébb, az északi völgyekben a leghűvösebb.

Napközben 21-26 fokig melegszik a levegő.

Viharos, szeles hétvégénk leszForrás: Pixabay.com

Hétfő: Sok napsütés valószínű némi gomolyfelhőzettel, elszórtan záporral. 25-26°C körüli kellemes hőmérséklet várható.

Kedd, szerda: Napos, gomolyfelhős idő ígérkezik. Csak néhol alakul ki zápor, zivatar. Marad a 25-26°C körüli maximum.

Csütörtöktől: Erőteljes melegedésre van kilátás, visszatérhet az igazi strandidő.