Elszállították a kisiklott érdi mozdonyt, újraindult a vonatforgalom

Érd, mozdony, kisiklott mozdony
Vágólapra másolva!
Vasárnap hajnaltól ismét járnak a vonatok a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon, és már nem kell pótlóbuszokra átszállnia az utasoknak. 
Vágólapra másolva!

Mint azt korábban az Origo is megírta, a vonat engedély nélkül indult el Érden. A szerelvény pár méterre egy töltés szélétől állt meg, a vonat több tengellyel is kisiklott. Csak a szerencsén múlt, hogy nem lett komolyabb baleset, és a mozdony nem zuhant rá a töltés aljában húzódó útra.

Daruval emelték vissza a sínekre a kisiklott mozdonyt Forrás: MÁV

A Mávinform közölte: szombaton éjfél előtt befejezték a mozdony műszaki mentését, és a daru miatt elbontott felsővezeték helyreállítását is, ezért ma hajnaltól ismét

teljes útvonalon közlekednek a vonatok a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon.

Már nem kell pótlóbuszokra átszállni Kelenföld és Százhalombatta között.

Mint írták, a 126 tonnás mozdony a vonatközlekedésben nem okozott gondot, azonban

a visszaemelés és elszállítás idejére le kell állítani a vonatforgalmat,

valamint a közúti közlekedést is a Velencei úti híd érintett szakaszán. Kelenföld és Százhalombatta között pótlóbuszok szállították az utasokat.

Szombaton reggel 6 óráig tartott a felsővezeték-hálózat visszabontása, ezt követően állították fel a darut. Ennek segítségével délelőttre már annyira sikerült visszavontatni a mozdonyt a csonkavágányra, hogy negyed tizenegytől feloldhatták az útzárat Érden, a Velencei úti vasúti felüljárónál.

Az Origo megkeresésére a rendőrség szóvivője korábban azt mondta, hogy büntetőeljárás indult ismeretlen tettes ellen közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt.