Zugló lehet az első olyan budapesti kerület, amely csődeljárás alá kerül – mondta Farkas Örs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Már Karácsony Gergely zuglói polgármester is felismerte, hogy nem jó a helyzet, ezért óriási ingatlaneladással próbálja betömni a költségvetési lyukakat – mondta Farkas Örs.

Emlékeztetett arra is, hogy 2019-ben 2 milliárd forintra emelkedett a kerület hitelkerete.Egy Zuglóhoz hasonló nagyságú kerületnek 18-20 milliárd forint a költségvetése, jelenleg a kerületben ennek tíz százaléka hitelkeretként áll rendelkezése, további tíz százalékát pedig olyan ingatlaneladásokból kívánja fedezni az önkormányzat, amelyek 2019-ben nyilvánvalóan nem fognak megvalósulni – fűzte hozzá.

A fővárosiak többsége Karácsony Gergelyt határozatlan, bizonytalan politikusnak látjaForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Nem ez Karácsony Gergely zuglói polgármester egyetlen visszás ügye, hiszen csak a parkolási rendszer eddig 700 millió forint hiányt okozott a kerületnek.Az igazgató azt mondta, mivel borzasztó nehéz helyzetben van Zugló, ezért a polgármester megpróbált forrást visszavonni az önkormányzathoz, így például túlzó bérleti szerződésekkel pénzt vett ki az önkormányzat gazdasági társaságától, a Sport Kft.-től.

Farkas Örs hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt hangsúlyozta, hogy Karácsony Gergely alkalmatlansága miatt Zugló az elmúlt 15 év legnehezebb időszakában jár, és a legrosszabbul teljesít.

Hétfő reggel az M1 aktuális csatornán a Századvég pénteken bemutatott közvélemény-kutatásáról beszéltek Erdős Gergellyel, a Századvég Alapítvány elemzőjével. Amiben az áll, hogy a budapesti választók lesújtó véleménnyel vannak Karácsony Gergely zuglói polgármesterről, főpolgármester-jelöltről, és

nem tekintik Tarlós István reális kihívójának.

Tarlós István főpolgármester bizonyította, hogy képes kiharcolni mindazt, amire a fővárosnak szüksége vanForrás: MTI/Mónus Márton

Erdős Gergely szerint Tarlós István az elmúlt években bizonyította, hogy képes a kormánynál kiharcolni mindazt, amire a fővárosnak szüksége van.

Ezzel szemben a fővárosiak többsége Karácsony Gergelyt határozatlan, bizonytalan politikusnak látja, aminek hátterében egyértelműen a zuglói botrányok állnak – mondta.