Támadásba lendült a Soros-hálózat is

Vágólapra másolva!
A Soros György alapítványai által finanszírozott „független" civil szervezetek „felszólították" az Európai Néppárt frakcióját, hogy vonják vissza Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő jelölését az Alapjogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) alelnöki posztjára. A bevándorláspárti erők láthatóan semmitől sem riadnak vissza, hogy felülírják a magyar választók egyértelmű akaratnyilvánítását. Az Európai Néppárt frakciója a mai ülésén úgy határozott, hogy nem enged a nyomásgyakorlásnak, a még meg nem választott szakbizottsági tisztségviselő-jelöltek tekintetében változatlanul kitart az eredeti néppárti jelöltek mellett – olvasható a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleményében.
Vágólapra másolva!

A néppárti frakcióhoz címzett nyílt levélben Soros több mint 200 európai lobbiszervezete aggodalmát fejezte ki a fideszes képviselő jelölése kapcsán. „Felszólították" továbbá a frakciót, hogy olyan jelöltet keressen a LIBE alelnöki posztjára, aki „nyílt és átlátható párbeszédet folytat a civil társadalom szervezeteivel".

Az aláírók között szereplő Magyarországi Európa Társaság és Civil Kollégium Alapítvány, valamint a többi külföldi „független" szervezetet mind Soros György alapítványi támogatják.

Felháborító, hogy az aláíró nem-kormányzati szervezetek semmibe veszik az Európai Parlament 40 éve érvényesülő írott szabályait és szokásjogát. Ezzel azok sértik meg durván az EP szabályait, akik minden fórumon a jogállami normák betartásáról papolnak.

Az Európai Néppárt frakciója a mai ülésén úgy határozott, hogy nem enged a nyomásnak.

Következetesen kiáll az EP írott és íratlan szabályainak betartása mellett és a még meg nem választott tisztségviselő-jelöltek tekintetében kitart az eredeti néppárti jelöltek mellett.

Háttér

A DK, a Momentum és az MSZP EP-képviselői múlt héten, a magyar polgárok választáson kifejezett akaratnyilvánításának megváltoztatása érdekében végül sikertelenül próbálták meg megakadályozni, hogy a uniós választáson elért eredmények alapján az Európai Néppártnak járó szakbizottsági alelnöki helyeket fideszes EP-képviselők töltsék be. Gál Kingát a Biztonság- és Védelempolitikai Bizottság (SEDE) alelnökének, Deutsch Tamást pedig a Költségvetési Ellenőrzési Bizottság (CONT) alelnökének választották meg az Európai Parlamentben.