Halálra késelt egy asszonyt a turai férfi, miután baltával gyilkolt

Vágólapra másolva!
Többször embert is meggyilkolt az a férfi, akit első fokon már el is ítéltek azért, mert Túronyban baltával halálra verte a szomszédját. A gyilkost végül egy év után sikerült elfogni. A férfi beismerő vallomást tett, a Pécsi Ítélőtábla pedig idén jogerősen életfogytiglanra ítélte. Legkorábban 25 év múlva szabadulhat. Vagyis szabadulhatott volna, időközben ugyanis kiderült, hogy a gyanú szerint ugyanez a férfi 2017-ben halálra szúrkált egy turai asszonyt, azután felgyújtotta a házát. Ebben az ügyben is eljárás indult ellene. 
Vágólapra másolva!

A férfi 2016 májusában azért ment át a 81 éves, német szomszédjához, hogy fűnyírót, vagy más értékes eszközöket lopjon tőle.

Az idős férfi ezt észrevette, de nem szólt semmit. A támadó utána ment, és egy fejszével halálra verte.

A mai sajtótájékoztatón dr. Petőfi Attila, a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály vezetője elmondta, hogy a 2016-os gyilkosság után, 2017-ben porig égett egy ház Túronyban. A házban egy 88 éves asszony élt, aki bent égett a házban. Azt nem lehetett pontosan megállapítani, hogy hogyan gyulladt ki a ház, és azt sem, hogy nőnek milyen sérülei voltak, mert megégett az egész teste.

Az viszont kiderült, hogy az asszony még élt, amikor kigyulladt a ház.

Dr. Petőfi Attila Fotó: Polyák Attila - Origo

Az ügy gyanús volt a rendőrségnek, ezért újravizsgálták. Kiderült, hogy a férfi, aki meggyilkolta a 81 éves német férfit, 2017. februárjában fát vágott az asszonynál, majd a délutánt annak fiával és a rokonaival töltötte Pécsett.

Leitatták és kikérdezték, milyen értéktárgyat hol találnak az anyja házában. Ezek után őt otthagyták a rokonoknál, K. Zsoltot két társa visszavitte Túronyba.

Forrás: Police.hu

Ott a férfit kitették az asszony házánál, ahova ő betört. Négykézláb mászott a padlón, de mivel részeg volt, valamit levert. Ezt észrevette az asszony, felkapcsolta a lámpát és felismerte K. Zsoltot.

A férfi, amikor rájött hogy lebukott, halálra késelte az asszonyt, majd felgyújtotta a házát.

Pár értéktrárgyat ellopott, amit később eldobott.

A férfi később ezt a gyilkosságot is beismerte, akár tényleges életfogytiglant is kaphat.

Brutális Gyilkosság

A túronyi férfit a német szomszédja többször is megbízta azzal, hogy csináljon meg kisebb ház körüli munkákat. A férfi a munka közben rájött, hogy a szomszédja jó körülmények között él és drága eszközei, szerszámai vannak.

2016 májusában, az egyik este otthon iszogatott, majd eldöntötte, hogy kirabolja a szomszédját. Felfeszítette a zárat majd megfogott egy fejszét, és elindult a melléképület felé. Az idős férfi viszont észrevette, hogy valaki van a kertjében, ezért kiment az udvarra. Észrevette a férfit, de nem mondott semmit, visszament a házába.

A támadó utána ment és fejbe vágta a fejszével, amitől a német férfi összeesett. Ezek után még többször megütötte, a 81 éves férfi a helyszínen meghalt.

A férfi elvette a pénztárcáját, benne 22 ezer forinttal, valamint eltett még 13 ezer forint értékű, a forgalomból kivont német márkát. Hazament, az iratokat elégette a tárcával együtt.

Másnap eszébe jutott, hogy a fejszét ott felejtette, ezért visszament hogy elrejtse a nyomokat. Amikor visszament, még ellopott pár dolgot 100 ezer forint értékben.

Ezek után a fejsze nyelét elégette, az ellopott tárgyakat egy nagy zsákba tette és beledobta az egyik ismerőse kútjába.

A holttestet május 18-án találták meg.

A gyilkosság után a nyomozók a település 268 lakosából 210-től vett DNS-mintát. Végül nem ez segített a rendőrségnek, hanem hogy a férfi telefonját lehallgatták. Elfogása után részletes beismerő vallomást tett. A helyszíni bejáráson megmutatta, hogy melyik kútba dobta bele az ellopott értékeket. Ezeket a rendőrség meg is találta a kút mélyén. Előkerült az a bakancs is, aminek a talpmintáját megtalálták a gyilkosság helyszínén.

Huszonöt év múlva szabadulhat

A Pécsi Törvényszék tavaly életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a férfit, a legkorábbi feltételes szabadságra helyezését 30 évben határozta meg. A döntés ellen a férfi és a védője fellebbezett. Ezek után idén a Pécsi Ítélőtáblára került az ügy. Itt helyben hagyták az életfogytiglani börtönbüntetést, de feltételes szabadságra bocsátás idejét 25 évre módosította. A mostani eljárás végén azonban ez még módosulhat.