Azért akarta megölni barátnőjét, hogy ne kelljen öngyilkosnak lenni, és kiszabadítsa a lelkét a testéből- állítja a férfi, aki hatszor sújtott le egy baltával a nő fejére. Azt hitte, hogy végül megölte, és feladta magát a rendőrségen, de a nő túlélte a nem mindennapi támadást. 

A bíróságon kiderült többek között, hogy mindegyikük családban élt korábban. Egy internetes társkeresőn ismerkedtek meg és kezdtek el elvelezni - írja a Bors

A nő szerint nem beszélgettek sokat, és mindössze tízszer-hússzor találkoztak. A férfi pedig azt állítja, hogy szexuális kapcsolat is volt köztük és egymásba szerettek. Ez utóbbit igazolja a pár levelezése is. Elmondható tehát, hogy harmónikus kapcsolatban éltek, éppen ezért is érthetetlen, hogy a férfi miért támadt rá szerelmére egy baltával. 

2017. augusztus 7-én hajnalban, amikor a nő mélyen aludt,

a férfi behozott a garázsból egy baltát, amelynek élével és tompa részével is fejbeverte a nőt. Addig ütötte, míg párja mozdulatlan maradt.

Aztán kiment a házból és egész nap biciklizett. Olyan helyekre ment, aho korábban találkoztak a nővel. A bíróságon azt mondta, hogy azt érezte, szerelme végig mellette van. Aztán Tatabányára érve felfogta, hogy mit tett, és a rendőrségre ment. 

Ott azt mondta, hogy lehet, hogy meghalt egy lány"

Bevallott mindent, és azt is elmondta, hogy miért sújtott le hatszor egy baltával barátnője fejére. Állította, hogy korábban megbeszélték: amikor a nő mélyen alszik, ő megszabasítja a szenvedéseitől és segít a lelkének, hogy kiszabaduljon a testéből. 

A nő azonban túlélte a támadást és, amikor a mentők odaértek, még életben volt. Kórházba vitték, ahol sikerült megmenteni az éltetét, de maradandó fogyatékosságot okozó sérülései lettek. Ha a férfi nem jelenti a rendőrségen, hogy mit tett, a nő meghalt volna.

A férfi elmondása szerint a nő sokat beszélt arról, hogy a lelke hatezer éves és képes a lélekvándorlásra. Állította, hogy egyszer egy róka képében látta meg a nőt. 

Veszprémben, egy kertvárosi környezetben, egy zárt udvaron felbukkant egy róka. Apám vadász volt, rengeteget jártam a természetbe. Felismerem, hogy milyen egy valódi róka, de ez semmiben nem hasonlított rá. Olyan volt, mint egy rajzfilmfigura. Amikor telefonon elmeséltem Ritának, azt kérdezte, még mindig nem tudom, érzem, hogy ki ő valójában. Olyan átéléssel mondta, hogy akkor jött el a pillanat, amikor elkezdtem hinni a mondandójában – mondta a bíróságon a férfi, aki az eset óta letartóztatásban van. 

Hogy az egészet nemcsak a férfi találta ki, a nő vallomása is alátámasztja. Elmondta, hogy tizenéves korában "ki tudott lépni a testéből, és látott bizonyos doglokat". De cáfolta, hogy a férfit arra kérte volna, hogy ölje meg őt. 

A vádirat szerint a férfi azért verte fejbe a nőt a baltával, mert az nem akart vele párkapcsolatot létesíteni.

A pár 2017 augusztusa óta nem látta egymást, végül tegnap a bíróság folyosóján találkoztak. A nő azt mondta, hogy nem haragszik a férira, hiszen senkire sem tud haragudni. 

A tárgyalás októberben folytatódik.