Magyarország elutasította az NGO-hajókon érkező migránsok befogadását

Sea Watch 3
Migrants celebrate aboard the Dutch-flagged rescue Vessel "Sea Watch 3" sailing off Malta's coast on January 9, 2019 following the annoucement that Malta has reached a deal with other EU member states to allow migrants onboard to disembark. - Malta has reached a deal with other EU member states to allow 49 migrants aboard two rescue ships off the coast of the island nation to disembark, Prime Minister Joseph Muscat said on January 9. Muscat said that of the total of 298 migrants, 176 would be sent to Germany, France, Portugal, Ireland, Romania, Luxembourg, the Netherlands and Italy. (Photo by FEDERICO SCOPPA / AFP)
Vágólapra másolva!
Közleményt adott ki a Belügyminisztérium, amelyben azt írják, hogy Magyarország elutasította az NGO-hajókon érkező migránsok befogadását. A bevándorláspártiak azt akarták elérni, hogy kötelező jelleggel osszák szét a Soros-hajókon csempészett migránsokat.
Vágólapra másolva!

A közlemény azt írja, hogy:

Az EU-tagországok belügyminisztereinek mai informális találkozóján a bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek arra, hogy közös nyilatkozatot fogadtassanak el, amely kimondaná, hogy a tagállamok vállalják a Földközi-tengeren működő NGO-hajók által Afrikából Európába szállított migránsok szétosztását.

A V4 országok - köztük Magyarország - elutasították a nyilatkozatot, a mi álláspontunk szerint nem megszervezni kell a bevándorlást, hanem megállítani.

Hajón érkező migránsok Forrás: AFP/Federico Scoppa

Az ülésen részt vevő Kontrát Károly belügyminiszter-helyettes hangsúlyozta, megdöbbentő, hogy a bevándorláspártiak újabb és újabb kísérletet tesznek arra, hogy saját akaratukat és a migránsok betelepítését rákényszerítsék a tagállamokra.

A mai BIÜT-ülésen a visegrádi országok (Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia) újra megmutatták, hogy egységes és erős álláspontot képviselnek, és ezáltal

a közép-európai emberek hangja is egyre erősebben hallatszik az uniós döntéshozatalban.