Kánikula követi a zivataros időt

Budapest, 2019. május 29.
Autók haladnak a hirtelen jött felhőszakadás miatt vízzel borított XIX. kerületi Ady Endre úton 2019. május 29-én. További eső, zápor, zivatar várható, és elsősorban a nyugati tájakon kifejezetten őszies hőmérsékletre kell számít
Budapest, 2019. május 29. Autók haladnak a hirtelen jött felhőszakadás miatt vízzel borított XIX. kerületi Ady Endre úton 2019. május 29-én. További eső, zápor, zivatar várható, és elsősorban a nyugati tájakon kifejezetten őszies hőmérsékletre kell számítani. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Jövő héten igazi strandidő jön, az előtte álló napokban azonban országszerte bárhol kipattanhatnak zivatarok - írja a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Péntek: Gyakran lesz gomolyfelhős az ég, és elszórtan zápor, zivatar is kialakul. A délnyugati szél élénk, zivatarok környezetében viharos lesz. 25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombat: Ragyogó napsütés várható, esetleg

keleten lehet frissítő zivatar.

30 fok köré melegszik a levegő.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Vasárnap: A napsütést délután gomolyfelhők zavarják, és - főleg - északon zápor, zivatar is kialakulhat. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél élénkül meg.

29 és 34 fok közötti hőség lesz.

Hétfőtől szerdáig: Kiváló strandidőre van kilátás sok napsütéssel. Zápor esetleg az ÉK-i tájakon fordulhat elő. Az ÉNy-i szél csak néha élénkül meg, mérsékelt marad a légmozgás is. 30-31°C körüli kánikula ígérkezik napokon át.

Az egész országban zivatarokra figyelmeztetnek

Sárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatarok miatt. Pénteken, elsősorban délután, este szórványosan valószínű zivatar, amelyeket néhol szélerősödés (50-65 km/h), intenzív csapadék (15-25 mm), kis méretű jég kísérhet. Zivatar a középső, keleti országrészben lehet a gyakoribb.