Kiválóan vizsgáztak az idei érettségizők

2019.07.19. 05:54

Szinte minden tantárgyból jobb eredménnyel zárult az idei érettségi, mint a tavalyi. A vizsgák 33 százaléka jelesre sikerült és az érdemjegyek mindössze egy százaléka lett elégtelen - írja Magyar Nemzet az Oktatási Hivatal honlapján elérhető adatokra hivatkozva.

Középszinten 3,61, emelt szinten pedig 4,61 lett az idei tavaszi érettségi vizsgák átlageredménye, néhány századdal mindkét átlag jobb a tavalyinál.

Ami a tantárgyakat illeti, a középszintű matematikavizsgák átlaga 3 lett, ami gyengébb az elmúlt három év teljesítményénél. Magyar nyelv és irodalomból 3,77, történelemből 3,57-es átlag született középszinten, angolból 3,95-ös, németből 3,6-os átlagot értek el a vizsgázók. A középszintű fizikavizsgák 4,37-es átlaggal zárultak, a kémiaérettségi 4,07-es átlaga szintén előrelépés, akárcsak az informatikából elért 4,19.

Diákok a történelem írásbeli érettségi vizsgán a fővárosi Szerb Antal GimnáziumbanForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az idei tavaszi vizsgaidőszakban 109 ezer 854-en érettségiztek, legtöbben gimnáziumban és szakgimnáziumban.

Azok az érettségizők, akik egyetemre vagy főiskolára készülnek, jövő szerdán tudhatják meg, hogy sikerült-e bejutniuk a felsőoktatásba, ekkor állapítják meg a szeptemberben induló képzések ponthatárait.