Sándor János András, a SZÉP Egyesület elnöke, a szegedi polgárőrség kulcsfigurája, aki egykor a szegedi MSZP kommunikációs vezetője, valamint Mesterházy Attila és Botka László bizalmasa volt, most azt mondta, Nemesi Pál a kulcs Szeged fejlődéséhez.

A baloldali politikus visszalép a polgármesteri jelöléstől Nemesi Pál javára, aki Sándor János András szerint minden szempontból alkalmasabb Szeged vezetésére, mint Botka László – írja a SzegedMa.

Évekig hittem az MSZP-ben; sőt, egy ideig Botka Lászlóban is, de Botka László arrogánsan, csakis a saját hatalmi érdekeit szem előtt tartva vezeti Szegedet

– mondta a kiábrándult Sándor János András, aki szerint a helyzet már tarthatatlan.

Botka munkája kimerül abban, hogy kormányzati és uniós forrásokból csinosítgatja a várost, azonban Szeged gazdasági menedzseléséhez vagy nem ért, vagy nem akar vele foglalkozni

– mondta.

Sándor János András a migránskrízis idején polgárőrként szolgált Szeged déli közigazgatási határánál.

Azt mondta, az volt nála az utolsó csepp a pohárban, amikor Botka kijelentette, lebontaná a szegedieket megvédő kerítést.

„Ismerem Nemesit, pontosan tudom, mekkora tudással és kapcsolati tőkével rendelkezik, amelyet a szegedi gazdaság fejlesztésére tud használni, ráadásul egyforma értékrendet képviselünk. Egyvalamit azonban kikötöttem neki: a város biztonsága elsődleges, a kerítésnek a helyén kell maradnia” – mondta ki a SZÉP Egyesület elnöke, aki mától hivatalosan is Nemesi Pál oldalán áll.