Ibolya Tibor fővárosi főügyész azt mondta, előre kitervelt gyilkosságok és más bűncselekmény miatt indult nyomozás a szerb-magyar férfi ellen, letartóztatását eredményesen indítványozta a Fővárosi Főügyészség.

A nyomozási bíró szombaton elrendelte a letartóztatást a szökés-elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében. A végzés – védelmi fellebbezés miatt – nem végleges.

A rendőrség csütörtökön közölte a honlapján, hogy

két gyilkossággal is gyanúsítják azt a férfit, akit aznap Magyarországra szállítottak.

A 38 éves D. Csaba a gyanú szerint tavaly július 30-án Amszterdamban megölt egy horvát férfit, szeptember 19-én pedig Rákospalotán, a Szilas-pataknál újra gyilkolt, egy 49 éves magyar férfit ölt meg.

D. Csabát nemzetközi elfogatóparancs alapján

március 1-jén Prágában, egy szállodában fogták el.

A férfit csütörtökön a Terrorelhárítási Központ Rajkánál szlovák kommandósoktól vette át, majd a fővárosban átadta a BRFK-nak.

Dócs András, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozó főosztályának vezetője pénteki fővárosi sajtótájékoztatóján azt mondta, előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség D. Csaba szerb-magyar kettős állampolgár ellen.

Azt mondta, hogy egyelőre két gyanúsítást közöltek a feltételezett elkövetővel, de sok más emberölési ügyet is meg fognak vizsgálni.

Sajtóhírek szerint D. Csaba Szerbiában és Spanyolországban is bűncselekményt követett el. A férfit a két emberölésen kívül csalással is meggyanúsították, a nyomozás várhatóan hosszú lesz.