Már van egy kész csapata, és senkivel sem egyeztet Berki Krisztián, a fővárosi ellenzéki roncsderbi legújabb szereplője. A korábbi futballista a TV2-ben arról beszélt, hogy a budapestiekkel közösen alakítja ki a programját. Berkivel együtt egyébként már négy teljesen alkalmatlan ellenzéki főpolgármester-jelölt van Budapesten.  

Berki Krisztián is elindul a főpolgármester-választáson. Berki Krisztián, az ellenzéki roncsderbi újabb szereplője a TV2 Mokka című műsorában elárulta, átérzi a súlyát ennek a felelősségnek, és ennek tudatában indul neki a választásnak.  Továbbá hozzátette: teljesen független színekben indul, mert nem szeretne senkivel egyeztetni, csak a budapestiek véleményére kíváncsi.

Berki arról is beszélt, hogy megvan a csapata a választásra. Szerinte nem annak a videónak a minősége fontos, amivel bemutatkozott, hanem annak a mondanivalója. Berki arról is beszélt, hogy augusztus elejére elkészül a programja, amit a széles nyilvánosság is megismerhet. 

Jeszenszky Zsolt politikai hobbista úgy fogalmazott: a politikában nagyon fontos, hogy valakinek megkerülhetetlen személyisége legyen, és Berki Krisztián egy ilyen ember. Úgy látja, a többi ellenzéki jelölthöz képest egyáltalán nem lóg ki Berki.  Tarlós Istvánnal szemben nagyon komoly jelöltnek kellene fellépni, hogy esélye legyen megverni, de ilyen egyelőre nincsen – tette hozzá.

Az alkalmatlanok ligája

Mint arról korábban beszámoltunk, nem várt fordulat Budapesten: újabb teljesen alkalmatlan ellenzéki jelölt bukkant fel a fővárosban. Berki Krisztián korábbi labdarúgó, médiaszemélyiség is elindul a főpolgármester-választáson - derült ki a közösségi oldalára kitett videóból. Így Karácsony Gergellyel, Puzsér Róberttel és Sermer Ádámmal együtt már négy teljesen alkalmatlan ellenzéki főpolgármester-jelölt van.

A teljesen alkalmatlanok ligájaForrás: MTI

Karácsony korábban többek között azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy olyan parkolási konstrukciót hozott össze Zuglóban, ami napi egymilliós veszteséget okozott a kerületnek. Írtunk arról is, hogy a Pesti Srácok korábban arról cikkezett, hogy hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést tettek Karácsony Gergely zuglói hivatala és a kerület sportcentruma közötti több százmillió forintos irreális követelés és pénzmozgás miatt, a politikus azonban ezt tagadta. A Fővárosi Főügyészség megerősítette a portál értesülését, a rendőrség pedig vizsgálni kezdte az ügyet.

Puzsér Róbert és Sermer Ádám korábban még egy önkormányzati képviselői posztot sem töltött be Budapesten, így meglehetősen nehezen lehet elképzelni, hogy ők alkalmasak lennének a kétmilliós város vezetésére. Jól látszik, tovább folytatódik a fővárosban az ellenzéki roncsderbi.