Egy álrendőrrel akarta kihozatni a fiát a börtönből

2019.07.22. 16:39

Egy férfi úgy akarta kihozatni a fiát a börtönből, hogy lefizet egy befolyásos rendőrt. A rendőr viszont hazudott, nem tudta volna elintézni amivel megbízták. A férfi és a fiának az apósa gyanút fogott, ezért nem adta oda a pénzt.

A nyíregyházi férfinak a fiát 2015. tavaszán a bíróság kábítószer-kereskedelem miatt letartóztatták egy hónapra. Az apa megbeszélte a fia apósával, hogy hajlandóak lennének valakinek egymillió forintot fizetni azért, hogy kihozza a fiát a börtönből. Fel is vették a kapcsolatot egy férfival, akinek volt egy ilyen ismerőse. Ez az ismerős férfi azt állította, hogy magas rangú rendőr, jó kapcsolatai vannak a Belügyminisztériumban, és el tudja intézni azt, a fiút Budapestre hozzák, aztán pár nappal később kiengedjék.

A pénzt végül nem adták oda a férfinak, mert gyanús lett nekik. A fiú letartóztatását nem szüntette meg sem az ügyészség, sem a bíróság, az ítéletig letartóztatásban maradt - írja az Ügyészség.hu

Az ügyészség az apát és a fia apósát befolyás vásárlásával, a nekik segítő két férfit befolyás üzérkedéssel vádolják. Az álrendőr ellen indított eljárást elkülönítették, mivel ő szökésben van, elfogatóparancs van ellene érvényben.