A Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, hogy tiltsa be a külföldi szennyvíziszap behozatalát az országba, és vizsgálja meg, hogy abban milyen baloldali üzleti körök érdekeltek - mondta a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata parlamenti képviselő hétfőn sajtótájékoztatón.

Nacsa Lőrinc kijelentette, hogy a kormánypártok egyetértenek a kabinet céljával, hogy Magyarország nem kér más szennyeséből,  még akkor sem, ha ezt uniós szabály lehetővé teszi.

Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselőForrás: MTI/Kovács Attila

A kereszténydemokrata politikus hozzátette, úgy tűnik, hogy ezeket a kiskapukat kihasználva baloldali üzleti körök gazdagodnak azon, hogy ide hordják más szennyesét.

Emlékeztetett azon sajtóhírekre, amelyek szerint a baloldal egyik embere, a Bajnai-Gyurcsány-korszak egyik tanácsadója, Winkler Gyula és köre profitál abból, hogy itt rakják le más ország szennyesét. A baloldal mindig ezt csinálja: akár Magyarország és a magyar emberek életminőségének árán is hajlandó kiárusítani az országot - fogalmazott Nacsa Lőrinc.

Hangot adott azon meggyőződésének, hogy a hatóságoknak nem szabad engedélyt adniuk külföldi szennyvíziszap Magyarországra hozatalára, és az eddig kiadott engedélyeket is felül kell vizsgálni.