Az nem kifejezés, hogy atomjaira hullottak a szolnoki kormányellenes erők, ellenzéki mércével mérve is meghökkentő az, ami a jászsági megyeszékhelyen zajlik. Miután Lukácsi Katalin, Márki-Zay mozgalmának elnökségi tagja - az ellenzék egyes szereplőinek tiltakozására ellenére - hétfőn  bejelentette, startvonalhoz áll októberben, a másik oldal megélhetési politikusnak és piti tolvajnak nevezte őt, egyúttal névbitorlásért feljelentette az ügyészségen. 

Bár kifejezetten erős a verseny, Szolnok hétfőn határozottan átvette a vezetést a nagy ellenzéki veszekedések versenyében. A Jász-Nagykun-Szolnoki megyeszékhely ezt a bravúrt úgy tudta végbevinni, hogy Békéscsabán közleményekben ütik egymást az érintettek, Debrecenben pedig gőzerővel megy a másik nácizása. Figyeljék ezt a végletekig kidolgozott, jellegzetesen ellenzéki-viaskodós közleményt, amely ezekben a pillanatokban bukkant fel a Szolnoki Többség közösségi oldalán 

A helyi közéletben ismeretlen megélhetési politikusok, piti tolvajok verik szét az ellenzéki egységet Szolnokon. 

A dühös hangvételű sorok annak köszönhetőek, hogy a mai napon hivatalosan is két részre szakadtak a kormányellenes erők a városban. Mint ismert, két politikus is bejelentkezett az ellenzék közös polgármester-jelöltségéért, azonban abban nem tudtak dűlőre jutni, melyikük mögé sorakozzanak fel együttes erővel.

  • Az MSZP, a DK, az LMP és a Jobbik alkotta Szolnoki Többség alapvetően a szocialista Radócz Zoltánt támogatta, míg
  • a szolnoki Momentum és Márki-Zay mozgalma a Szolnoki Többség Egyesület vezetője, a vásárhelyi polgármester mozgalmának elnökségi tagja, Lukácsi Katalin mellett foglalt állást.

Már önmagában ez sem számított a legkellemesebb helyzetnek, azonban erre csavart egyet Lukácsi, amikor - az ellenzék másik részének személye ellen tiltakozó közleménye ellenére - hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, elindul a városvezetői székért. Ezzel pedig az lett kimondva, hogy 

Szolnokon is két klikkben indul az ellenzék, 

hiszen ilyen előzmények után nincs realitása annak, hogy békejobbot nyújtanak egymásnak a felek.

Feljelentésig fajult a szolnoki ellenzék vitája

Főleg, hogy sajtóértesülések szerint odáig fajult a vita, hogy a helyi MSZP-sek és jobbikosok feljelentést tettek a szolnoki ügyészségen. Ahogy az látható, Lukácsi kísértetiesen hasonló nevet választott, mint a szolnoki ellenzéki ernyőszervezet, így tehát három hónappal az őszi önkormányzati választás előtt arról vitatkoznak a felek, melyikük nevezheti magát "Szolnoki Többségnek". 

Lukácsiék a mai bejelentő sajtótájékoztatón több papírt is megmutattak, amelyek szerint ők jegyezték be a Szolnoki Többség Egyesületet, illetve a domaint is ők vásárolták meg.

Ezzel szemben a Szolnoki Többség Facebook-oldalt a másik oldal kezeli, és úgy tartják, egy korábbi önkormányzati határozat értelmében ők használhatják a nevet, ugyanezen a néven őket illeti meg az egyesület birtoklása. Emiatt tették meg a feljelentésüket.

A szolnoki ellenzék háborúskodásáról és egymás ellen irányuló kavarásairól itt, meg itt írtunk részletesebben.