Családja szerint nem öngyilkos lett a felakasztva talált debreceni nő

2019.07.23. 12:16

A 23 éves Adrián története után újabb olyan ügyről számolt be a Bors, amellyel a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesülethez fordultak a nyomozásban és a rendőri munkában kételkedő rokonok. Egy 22 éves debreceni nő esetéről van szó, aki 2014-ben halt meg. A rendőrök szerint saját maga végzett magával. 

Balogh Sarolta évekig külföldön dolgozott, 5 évvel ezelőtt, a halála évében, az anyukájával és 5 éves gyerekével lakott Debrecenben. A halála napja hétfőre esett, pár nappal azelőtt átment egy helyi férfihoz, ahonnan már nem tért haza.

Ígérete szerint pont hétfőn jött volna haza. Még egy taxit is hívott délelőtt, de a házból valaki más ment ki a sofőrhöz, és közölte: Saci nem megy sehova"

- mondta a testvére, Mária.

Mint utólag megtudtam, délben még együtt lángosozott ezzel a férfival, egy órakor azonban felhívta egy kedves ismerősét, egy idősebb német férfit, aki amolyan apafigura volt számára, Sacira a lányaként tekintett. Többször küldött is neki pénzt, hogy támogassa. Őt hívta kétségbeesetten, hogy küldjön most is pénzt, mondván: 'ezek megölik'. A német azonban nem vette komolyan a segítségkérést, így nem teljesítette a kívánságot"

- tette hozzá.

A rokonok szerint a nő a fenyegetőző házában volt, ahonnan a házigazda elment, autóba ült és balesetet szenvedett. Ezt megírták Saroltának is egy SMS-ben.

Levágta a redőnyzsinórról

Amikor a férfi hazaért, azt mondta, Saroltát 

"felakasztva találta."

A nyomozók szerint redőnyzsinórral végzett magával.  A férfi levágta róla, aztán segítséget hívott.

Véleményünk szerint egy színjáték volt az egész. Saci miért nem távozott onnan, amíg egyedül volt, ha egyébként félt? Szerintem épp azért, mert akkor már halott volt"

– idézi Mária szavait az újság.

A férfi pár nappal később elküldte a nő ruháit és a telefonját, amiben testvére elmondása szerint egyetlen üzenet volt, amit a balesetről kapott.

Balogh Sarolta most 10 éves gyerekét azóta a nagymamája neveli.

Nem adják fel

Mivel rokonai kételkednek az öngyilkosság teóriában, mert szerintük nem tudott volna magával végezni a nő, és abban, hogy a nyomozók rendesen végezték a munkájukat, a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesülethez fordultak. 

A boncolást végző szakértő szerint több horzsolás, zúzódás ás tűszúrások nyomai is voltak a testén, ezek keletkezésének idejét azonban nem vizsgálták. Véleményünk szerint könnyen elképzelhető, hogy az áldozat a halála előtti védekezésben szerezte a sérüléseket"

– magyarázta Vidák Aladár, az egyesület elnöke, aki szeretné elérni, hogy újra induljon a nyomozás.

A helyszínen ujjlenyomatot és DNS-mintát sem rögzítettek, de még az áldozat családját sem hallgatták ki, így a házigazda pénzkövetelésével kapcsolatos életveszélyes fenyegetőzése egy új körülmény. Továbbá azt is kifogásoljuk, hogy a telefonját sem vizsgálták meg"

– tette hozzá a jogvédő.

A nő testvére azt mondja,

a rejtélyes haláleset megismétlődött két évvel ezelőtt, és akkor is öngyilkosságot állapítottak meg.

A jogvédők az ügyészség mellett dr. Petőfi Attilához, a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály vezetőjéhez fordultak,

aki az ország egyik legjobb és legtapasztaltabb nyomozóiból álló csapatának élén több döglött ügyet is sikeresen megoldott már.

Ha érdeklik a Kiemelt csoport nyomozásai, a Kiemelt Ügyek Kovács Noémivel című műsorban megnézheti őket. 

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!