Fiatal fiút rabolt ki az ózdi testvérpár

2019.07.23. 12:07

Az ügyészség vádat emelt egy 24 éves és egy 22 éves férfi ellen rablás miatt.

A két férfi március elején a buszpályaudvaron felfigyelt ki egy középiskolás fiút, aki éppen bérletet vett magának a váróterem pénztáránál. Eldöntötték, hogy megszerzik a pénzét. Amikor kiszemelt áldozatuk elindult, az egyik testvér leszólította, hogy adjon neki 200 Ft-ot buszjegyre. A fiú kedvesen elhárította a kérést, majd elsétált. A testvérek nem hagyták annyiban, követni kezdték. A fiú észrevette őket. Gyorsabban kezdett sétálni, majd egy kis időre megállt, és úgy tett, mintha telefonálna, azt remélve, hogy ezzel lerázza őket. A két férfi elsétált mellette, mire a fiú az ellenkező irányba indult, de akkor a testvérpár megfordult és újra utána indult. 

Amikor a kiszemelt áldozat egy lépcsőhöz ért, már futott. Visszanézett a lépcső tetejéről. Akkor értette meg, hogy a férfiak még mindig üldözik.

Egy iskola felé futott, de az egyik testvér utolérte, megragadta és feltartóztatta a fiút.

Odaért a másik férfi is, és azt mondta, a fiúnak, hogy

ha nem akarja, hogy be legyen verve a képe, adjon 500 Ft-ot."

A fiú annyira megrémült, hogy elővette a táskájából a pénztárcáját, kivett belőle 500 forintot és odaadta a férfinak. De amikor az látta, hogy több pénz is van a fiúnál,  már 1000 forintot követelt tőle. Miután azt is odaadta a két rablónak, az aprópénzét is követelték tőle, végül azt is átadta. A testvérek ezután azt mondták, hogy
nem történt semmi és nem látott semmit, különben szét lesz verve"Aztán elfutottak a helyszínről. A pénzt még aznap elköltötték. A két rablót nem sokkal ezután elfogták, és letartóztatták. Az ügyészség börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott velük szemben.