Elkezdődött a 30. Tusványos

Tusnádfürdő, 2019. július 23. A nagyváradi Metropol Group koncertje a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborba (Tusványos) nulladik napján 2019. július 23-án. MTI/Veres Nándor
Vágólapra másolva!
Remek hangulatban elkezdődött a kerek évfordulót ünneplő Tusványos: a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor tusnádfürdői helyszíne estére az esős időjárás ellenére is benépesedett - írja a szekelyhon.ro. A nulladik napon a Metropol Group fellépésével rajtol a koncertek sorozata, majd a Magashegyi Underground és a Quimby is színpadra lép.
Vágólapra másolva!

A jókedv, a régi ismerősökkel való találkozás, a karszalagváltás és a kipakolás került a középpontba a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor nulladik napjának első felében, még az eső sem igazán szegte a Tusnádfürdőre érkezők kedvét, hiszen ahogy fotósunk is látta, a sátorállítás a vizes táborban sem igazán jelentett kihívást az esőkabáttal és gumicsizmával is felszerelkezett fesztiválozóknak - írja a Székelyhon. A lazább programú nulladik nap után szerdán már számos előadás és egyéb kikapcsolódási lehetőség is várja a tusványosozókat.

A nagyváradi Metropol Group koncertje a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborba (Tusványos) nulladik napján 2019. július 23-án. Forrás: MTI/Veres Nándor

A fesztivál hivatalos megnyitóját szerdán, 10 órától tartják a Lőrincz Csaba sátorban, majd ugyanitt 11 órától Közép-Európa EP-választások utáni helyzetéről értekeznek.

Terítékre kerül az utóbbi időszak egyik legvitatottabb témája is: 13 órától a Kós Károly sátorban Úzvölgye és egyéb határvitáink címmel tartanak panelbeszélgetést. Akik könnyedebb programra vágynak, ellátogathatnak a Future Terminal sátorba, ahol interaktív játékokkal és kvízzel várják az érdeklődőket, a MIT sátorban Stand up Comedy várható 17 órától, a Rákóczi-udvarban pedig 18 órától borkóstolót is tartanak.

Eközben a Magyar Teátrum színházi sátorban közönségtalálkozókat szerveznek a szerdai nap fő fellépőivel: 16.30-tól a Magna Cum Laudéval, 17.15-től pedig Nagy Feróval és csapatával, a Beatricével. Az utóbbi, több mint negyvenéves múltra visszatekintő zenekar 20 órakor lép színpadra, a Magna Cum Laude pedig 22 órától koncertezik. A rendezvény részletes programja a tusvanyos.ro weboldalon böngészhető. Vonattal Tusványosra.