Elválaszthatatlan az az apa és fia, akikkel tavaly egy szörnyű baleset történt. A kisfiú lábát betekerte egy fűrész, ami miatt amputálni kellett a végtagot. 

A baleset tavaly januárban történt Mórhalmon. Az apa fát darabolt a tanyájukon, mialatt az akkor 3 és 5 éves gyerekei a burkolat nélküli, házilag összeeszkábált munkagép közelében játszottak. 

A férfi rövid időre hagyta őrizetlenül a gép oldalát. Nem vette észre, hogy a kisebbik fia a berendezés közelébe játszik. A kicsi kabátja beleakadt a kardántengelybe, ami feltekerte - egyenesen a fűrész belseje felé - a ruhát, azzal együtt pedig magát a gyereket is. 

A kisfiú annyira megsérült, hogy lábát térd felett amputálni kellett.   

Három hónapig kórházban volt, kapott egy térdnél hajlítható protézist, de manapság már csak gyógytornára kell járnia. 

Szeretek oviba járni, sokat szoktam játszani a barátaimmal. Csúszdázni és focizni imádok a legjobban

– mondta el a kisfiú, akiért nemcsak a szülei, de az óvónők is mindent megtesznek. 

A kisfiú a Borsnak azt is elárulta, hogy nagyon szereti az édesapját és egyáltalán nem haragszik rá. Az férfi szeretné lezárni a történteket, erre pedig már nem kell sokat várnia, a vádemelést követően nem sokára a tárgyalása következik.

 Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztésre tett indítványt, az előkészítő ülésen mindent beismerve élni fogunk a tárgyalásról való lemondás jogáról"

– mondta a lapnak a család jogi képviseletét ellátó szegedi ügyvédi iroda vezetője, Halász Tamás.