Hidvéghi Balázs: vissza kell küldeni hazájukba az EU-ban illegálisan tartózkodókat

2019.07.24. 17:50

Az Európai Unióban törvénytelenül tartózkodó bevándorlókat békés és rendezett körülmények között vissza kell küldeni a hazájukba - közölte Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő szerdán.

A képviselő az EP állampolgári jogi, bel- és igazságügyi szakbizottságának ülésén hozzátette, hogy amennyiben ezt nem biztosítjuk, az illegalitás további fokozásához járulunk hozzá.

Hidvéghi hangsúlyozta, hogy a migráció kérdését illetően az eddiginél tisztább politikai álláspontra van szükség. Leszögezte, hogy 
a stabilitás megerősítésében, valamint a humanitárius válság megállításában az Európai Unió külső határainak védelme kulcsfontosságú.

Nyugat-Európába igyekvő migránsok egy sátor előtt ülnek a bosznia-hercegovinai Bihacban létesített átmeneti befogadóközpontban 2019. június 16-án.Forrás: MTI/EPA/Fehim Demir

Végezetül aláhúzta, hogy prioritásként kell kezelni a továbbiakban is az európai uniós rendőrségi együttműködést koordináló szervezet (Europol), az igazságügyi együttműködést koordináló szervezet (Eurojust), illetve a bűnüldözési képzési ügynökség (CEPOL) költségvetéseinek megnövelését.