Hidvéghi: :A Néppártban is egyre többen látják, hogy a jobboldalt kell erősíteni

Vágólapra másolva!
Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP képviselője beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában a parlamenti munkájáról, arról, hogy egyelőre nem választották meg a LIBE bizottság alelnökének, de természetesen Európa jövője is említésre került.
Vágólapra másolva!

A politikus megtartotta első felszólalását az Európai Parlamentben azon a vitán, ahol a Földközi-tengeren hánykódó hajók sorsáról volt szó. A vita leginkább arról szólt, hogy mit kezdjen az Európai Unió azzal a jelenséggel, hogy embercsempészek hajókra tesznek embereket, ezeket a menekülteket meg felveszik olyan hajók, amelyeket civil szervezetek működtetnek, szembeszegülve az európai hatóságokkal, amikor illegálisan a partra akarják őket vinni. A képviselő a határok védelméről, egy felelősségteljes határvédelem szükségességéről beszélt, ami nem csak határt véd, hanem emberéleteket is ment. Segítséget ott kell nyújtani, ahol baj van, ebben Magyarország nagyon sokat tesz.

Hidvéghi Balázst jelölte a Fidesz és a Néppárt a LIBE bizottság alelnökének, ám eddig nem került sor a megválasztására, mert véleménye szerint a magyar baloldali képviselők nekitámadtak annak a gyakorlatnak, hogy az EP-ben a választási eredmények fényében osztják el a posztokat. A magyar Országgyűlésben is a kétharmad ellenére juttattak bizottsági helyeket az ellenzéki képviselőknek. Mint megjegyezte, a DK és a Momentum ezzel a lépésével szembehelyezkedik a magyar választók akaratával, de az uniós szokásjogokkal is. A politikus elmondta, rajta kívül még két képviselő esetében maradt el a szavazás, amit előreláthatólag majd ősszel fognak lebonyolítani. A politikus azt emelte ki, abban a biztos tudatban áll az EP-ben, hogy mögötte és képviselőtársai mögött ott van a magyarok elsöprő többségének a támogatása.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.