A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emelt vádat egy 20 éves, ma is letartóztatás alatt álló, gödöllői férfi ellen, aki bottal ütötte le tavaly ősszel 15 éves áldozatát, majd elvette 35 ezer Ft értékű mobiltelefonját.

Tavaly november 23-án este a részeg és gyógyszer hatása alatt is álló büntetett előéletű férfi egy 140 cm hosszú, kihegyezett fakaróval hátulról leütött egy padon ülő, 15 éves gyereket a Budapest XVII. kerületében, a Ferihegyi út 40. szám alatti 98-as járat megállójában. A fiú a telefonját nézegette, így várt a buszra és éppen édesanyjának írt üzenetet, amikor a támadás érte. 

A fiúnak a tarkóján "repesztett sebzése" és enyhe agyrázkódása keletkezett. Szemtanúk hívták a mentőt és a rendőrséget.

"A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvos szakértői vélemény szerint csak a véletlenen múlt, hogy a fiúnak súlyos, életveszélyes sérülése nem keletkezett

- olvasható az Ügyészség oldalán közzétett közleményben. 

"A Fővárosi Főügyészség a vádiratában – a halmazati szabályok miatt – 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmények előkészítő ülésen történő beismerése és a tárgyalás jogáról lemondás esetére 7 év 6 hónap szabadságvesztés és 7 év közügyek gyakorlásától eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottra a Fővárosi Törvényszéknél"- közölték.

Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy az eljárásban a bíróság a 15 éves fiút az új büntetőeljárási törvény rendelkezései szerint különleges bánásmódot igénylő tanúként kezelje.