Az országban több helyen is leszakadt az ég péntek délután. Heves viharokra ráadásul a következő napokban is lehet majd számítani főként az ország északkeleti részén.

Az országban több helyen is heves zivatarok voltak péntek délután, ezekről pedig több videót is feltöltöttek a felhasználók a MetHír nevű Facebook-csoportba. 

Mintha havazna!– írta egyikük a Zala megyei Becsehelyről, ahol délután heves jégeső volt.

A szintén Zala megyei Lentiben az utcákon hömpölygött a víz a délutáni felhőszakadás után.

Egy másik videó szerint pedig a Pest megyei Fóton is felhőszakadás és jégeső volt.

Budapesten több helyre is riasztották a tűzoltókat a délutáni vihar után. Elsősorban kidőlt fák és letört ágak miatt van szükség az egységek beavatkozásaira - írja a katasztrofavedelem.hu.

A IV. kerületben például a Tungsram utcában és az Elem utcában autókra, a Fóti úton úttestre, míg a Károlyi Sándor úton és a XIX. kerületi Jáhn Ferenc utcában járdára borult fa.

A Pozsony utcai aluljáró a felhőszakadás után a XV. kerületben.Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A XV. kerületi Pozsony utcában ág esett egy vezetékre, Kőbányán, a Gergely utcában tetőre dőlt egy kémény, a VIII. kerületben, a József körúton pedig egy lógó csatornát kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak.

A XV. kerületi Sződliget utca a felhőszakadás után.Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Szombaton is viharos idő lesz

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett már kevesebb napsütésben lesz részünk. Estig szórványosan, nagyobb számban az ország északkeleti felén alakul ki további zápor, zivatar, majd éjszaka átmenetileg kevesebb helyen valószínű csapadék.

A reggeli, délelőtti óráktól azonban ismét egyre többfelé pattannak ki zivatarok. Elsősorban szombaton helyenként heves zivatarra is lehet számítani felhőszakadás, jégeső kíséretében. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 26 és 34 fok között valószínű, hűvösebb a tartósabban felhős tájakon lehet.