Több fővárosi kerületbe is riasztották a tűzoltókat, a vasárnap délután érkezett vihar komoly károkat okozott Budapesten is. A Csepeli Stranfürdő egyik medencéjébe villám csapott, ketten súlyosan megsérültek, hozzájuk mentőt hívtak. 

A katasztrófavédelem honlapja szerint több fővárosi kerületbe is riasztani kellett a tűzoltókat, tizenegy helyszínen dolgoznak.

A vihar fákat fákat döntött ki, vezetékeket rongált meg és pincéket öntött el a nagy mennyiségű eső.

A Csepeli Strandfürdő területén villám csapott egy fába és az egyik medencébe is. Mentők is érkeztek a helyszínre, információink szerint

ketten súlyosan, életveszélyesen megsérültek.A strandfürdő dolgozói mindenkit kitereltek a medencéből, de ketten pont az alá a fa alá húzódtak be, amelybe belecsapott a villám. 

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta, hogy a villámcsapás következtében egy 15 éves fiú és egy középkorú férfi eszméletét vesztette. A fiú légzése és vérkeringése leállt, újra kellett éleszteni. Stabil állapotban vitték kórházba.

A férfi feltételezhetően belső sérüléseket szenvedett, helyszíni ellátása után - stabil állapotban - egy másik mentőautó vitte kórházba. 

A fát a tűzoltók körbekordonozták.

Az Origo úgy tudja, hogy keresztapa és keresztfia a két sérült. Információink szerinta fiút a strand egészségügyi szolgálata élesztette újra, még azelőtt, hogy a mentők megérkeztek volna.