Ellenzéki bohózat: újabb előválasztásokat akar egy LMP-s politikus

Vágólapra másolva!
Tálas Lőrinc, az LMP politikusa arról írt vasárnapi véleménycikkében, hogy további fővárosi kerületekben kellene előválasztásokat tartani. Pár hét van hátra az önkormányzati választásokig, a kormányellenes erők még mindig itt tartanak.  
Vágólapra másolva!

Sajátos véleménycikk jelent meg Tálos Lőrinc, a főváros Városfejlesztési Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottságának LMP-s delegáltjának tollából a Mércén vasárnap. Az írást érdemes kontextusba helyezni:

  • nagyjából két és fél hónap van hátra az Áder János köztársasági elnök által október 13-ára kitűzött önkormányzati választásig,
  • amelyre a kormányellenes erők nagy erőkkel fogadkoztak, hogy addigra egységbe szervezik magukat,
  • csakhogy egyre több településen, kerületben jutottak felszínre a különböző pártok közötti konfliktusok, amelyek rendszerint odavezettek, hogy vagy külön indulnak, vagy képtelenek voltak eldönteni, kik legyenek a közös polgármester, -és egyéni körzetben a jelöltek,
  • utóbbi esetekben rendszerint a megosztó előválasztáshoz próbálnak nyúlni, ami nem biztos, hogy jó ötlet, hiszen könnyen újabb veszekedéseket generálhat.

Ezen a ponton jön be a képbe Tálos és írása, amelynek központi gondolata nagyjából úgy fest, hogy

nem elég annyi előválasztás, amennyi most van, hanem még több kell!

"Nem lennének hitelesebbek azok a pártok, amelyek a „nincs kompromisszum a Fidesszel" programjával illetve a „tiszta kezűség" ígéretével kampányolva érték el sikereiket, ha nem adnák a nevüket összeparkolásimutyizódott jelöltekhez és kikényszerítenének egy előválasztást? Nem kéne további előválasztásokat tartani legalább ebben a két budapesti kerületben?" - tette fel ellenzéki szimpatizáns riogató kérdéseit írásának végén az LMP-frakció korábbi sajtófőnöke, kommunikációs tanácsadója, aki szerint minimum Zuglóban, és a belvárosban kellene a castinghoz nyúlni, de akár újabb helyeken is lehetne alkalmazni. Az egészen extrém gondolatmenet onnan indult, hogy Tálas szerint az ellenzéki szavazók zöme nemcsak egyetlen ellenzéki jelöltet akar, hanem "az alkalmatlan és/vagy kormány által megvett ellenzéki politikusok lecserélését is", és ennek a dilemmának a feloldására lenne alkalmas az előválasztás.

Jelenleg egyedül Ferencvárosban tartanak előválasztást a fővárosban, de elnézve a kormányellenes erők jelenlegi formáját, ez a szám jó eséllyel emelkedni fog.