Újra fennakadások vannak a vasúti közlekedésben a miskolci fővonalon

2019.07.28. 18:56

A miskolci fővonalon vasárnap este egyes vonatok menetideje 30-120 perccel is megnőhet, mivel a vasárnapi viharban kidőlt fák akadályozzák a forgalmat - közölte a Mávinform az MTI-vel. Egyébként országszerte már több mint ötszáz helyszínen dolgoznak megállás nélkül a tűzoltók a viharkárok felszámolásán. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bekecs Határ útján villám csapott egy családi ház kéményébe vasárnap este. Oda Szerencsről érkeztek ki a hivatásos tűzoltók.

Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Emőd között mindkét vágányra fák dőltek. Hernádnémeti-Bőcs és Taktaharkány között csak egy vágányon haladhatnak a vonatok ugyancsak fakidőlés miatt. 

Illusztráció.Forrás: MTI/Rosta Tibor

Nyírtelek állomáson villámcsapás után elromlott a biztosítóberendezés, ezért Görögszállás és Nyíregyháza között a vonatok csak lassabban közlekedhetnek.

A miskolci fővonalon Hort-Csány és Vámosgyörk között felsővezeték-szakadás miatt csak egy vágányon járnak a vonatok, a menetidő 15-20 perccel hosszabb ezen a szakaszon.

Villámok cikáznak az égbolton Nagykanizsa felett 2019. július 27-én éjjel.Forrás: MTI/Varga György

Vasárnap kora este országszerte már több mint ötszáz helyszínen dolgoznak a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóegységei a délutáni vihar következtében keletkezett károk felszámolásán. A legtöbb bejelentés Kelet-Magyarországról érkezett.

A vihar Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Békés megye térségében tucatjával döntött ki fákat, szakított le vezetékeket, öntött el pincehelyiségeket, és rongált meg tetőszerkezeteket.

KAPCSOLÓDÓ CIKK