Hol van Till Tamás? 19 éve várja haza a fiát a bajai asszony

2019.07.29. 16:54

Till Tamás 30 éves lenne idén. Tizenkilenc év telt el azóta, hogy nyom nélkül eltűnt. A szülei máig nem adták fel a reményt, tovább keresik őt egy gyerekkori fénykép alapján. Az édesanyja ugyan próbálta elintézni, hogy öregítsék a fiút a fotón, de ez nem egyszerű, így a rendőrök továbbra is a régi fényképét használják a férfi megtalálásához. Az anya már szó szerint belebetegedett a hiábavaló keresésbe.

2000-ben, az akkor 11 éves bajai kisfiú biciklivel indult el a közeli az állatparkba, de nem ért oda. Mindössze a megrongált biciklijét találták meg az utcán, melyet a család azóta ereklyeként őriz a ház padlásán. Éveken át állandó készenlétben voltak, sokszor ruhában aludtak, hogy ha esetleg megtalálják a fiukat, azonnal érte tudjanak menni. 

Egy májusi napon Tomika azért indult el otthonról, hogy megnézzen egy akkor született kiscsikót. A férjemmel beszélt utoljára, ő engedte el. Én ekkor nem voltam otthon, dolgoztam. Aznap hajnalban pusziltam őt meg utoljára, amikor munkába indultam"

- mondta el a Blikknek évekkel ezelőtt Tamás anyja, Katalin. 

Azóta egyetlenegyszer hallott olyan hírt, még 2001-ben, amiről azt gondolta, a fiáról szól. Egy idegen férfi hívta telefonon, aki azt mondta neki, hogy a fia életben van, és külföldön lakik, amire nem találtak bizonyítékot. Időközben

felmerült a gyerekrablás és a gyilkosság lehetősége is,az asszony pedig azóta sem adta fel fia keresését. 

Három évvel ezelőtt még egy okleveles természetgyógyász és tisztánlátó segítségét is kérték a fiú megtalálásához, de ez sem vezetett eredményre. Mivel még a holttestét sem találták meg, a szülők reménykednek benne, hogy Tamás nem halt meg. 

Biztos vagyok benne, hogy Tomi valahol él. Ha tudna jelentkezni, már megtette volna, hisz kívülről ismeri a telefonszámunkat. Tizenkilenc év alatt miatta nem is változtattuk meg, hogy bármikor hívhasson bennünket "

- mondta az asszony a Story magazinnak néhány hónappal ezelőtt. 

Az asszony a lelke mélyén abban is bízik, hogy fia nemcsak hogy életben van, de egy napon betoppan a szülői házba.

Biztos vagyok benne, hogy egy nap hazajön a fiam. Ez egy nagyon erős anyai megérzés. Igaz, arra még nem gondoltam, mit mondanék neki, ha újra itt állna a nappaliban. Az biztos, hogy jó erősen magamhoz ölelném

- mondta Katalin a Ripostnak.

Az anya ugyan igyekszik erős maradni, de a lassan két évtizede tartó állandó stresszbe és hiábavaló keresésbe szó szerint belerokkant és betegeskedni kezdett.

Öt évvel ezelőtt sajnos két sztrókom is volt, szívproblémám lett, protézist kellett beépíteni a térdembe és a jobb kezemmel is komoly idegi problémák vannak. A férjemről nem is beszélve, ő sajnos rokkant. Mondanom sem kell, ezeknek a betegségeknek mindig lelki okai vannak" 

- mondta Katalin. 

Till TamásForrás: Blikk.hu

Mindezek ellenére továbbra sem adja fel a keresését. Máig egy gyerekkori fotó alapján keresik annak ellenére, hogy Tamás idén 30 éves. Az édesanyja kérte, hogy öregítsenek a fotón, hogy egyszerűbb legyen megtalálni, de ez kivitelezhetetlennek tűnik, így a rendőrök továbbra is a régi fénykép segítségével folytatják a nyomozást.