Haldoklik a csengelei mészáros

Vágólapra másolva!
A német férfi az M5-ös autópálya csengelei pihenőjénél gyilkolta meg a fogadott fiát, annak munkatársát pedig életveszélyesen megsebesítette. Az életfogytiglani börtönbüntetését töltő gyilkosról az a hír járja, hogy halálos beteg, és már az ágyból sem tud felkelni – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Az 53 éves török származású férfi másfél évvel ezelőtt többek között azért ölte meg a bolgár fogadott fiát, mert az tartozott neki.

Két férfi, két munkatárs megállt pihenni a csengelei pihenőhelyen, amikor egy német férfi lépett az autójukhoz, és többször rájuk lőtt.

A fogadott fia a helyszínen meghalt, a munkatársa túlélte a támadást.

Forrás: Police.hu

Amikor az osztrák rendőrök átadták a gyilkost Magyarországnak, állítólag már akkor is rákos volt.

Az állapota pedig azóta csak romlott, már áttétek alakultak ki a szervezetében.

– mondta a Borsnak dr. Halász Tamás, a férfi védője. A gyilkos jelenleg a szegedi börtönben raboskodik, de kivizsgálásokra rendszeresen átviszik a tököli rabkórházba. Az ügyvédje szerint nem csak a pénz miatt ölte meg a bolgár férfit, akit nevelt fiaként szeretett.

"Nagyon régen egy bolgár kórházban ismerkedett meg védencem az áldozat édesapjával. Világra szóló barátságot kötöttek, többször nyaraltak is egymásnál. Aztán a fiát szívességből magához költöztette Ausztriába. Felkarolta, munkát szerzett neki, a fogadott fiaként szerette. Aztán a fiatalember felesége is odaköltözött.

Ám miután kiderült védencem betegsége, elköltöztek, és teljesen elfordultak tőle. Jól jelzi ezt, hogy korábban megígérték: a születendő gyermekük róla kapja a nevét, de ez sem így lett"

– magyarázta az ügyvéd.

Forrás: Police.hu

A gyilkosságért első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a német férfi, ezek alapján legkorábban 30 év múlva szabadulhat feltételesen, és tíz évre az országból is kitiltották.

– magyarázta dr. Halász Tamás.

Ahogy korábban megírtuk, 2017 decemberében a német férfi és a nevelt fia között megromlott a viszony, és még pénzzel is tartozott neki.

Amikor a férfi megtudta, hogy a bolgár hazautazik, ideges lett, és elhatározta, hogy meggyilkolja.

Ismerte az utazási szokásait, ezért az autójával elment a hegyeshalmi határátkelőhöz, ahová magával vitte az illegálisan tartott fegyverét is. Az volt a terve, hogy ott megvárja az áldozatát, és követi. A fogadott fia éjjel érkezett meg Hegyeshalomra az egyik munkatársával, aztán folytatták az útjukat Röszke felé. Mivel mindketten elfáradtak az úton, megálltak aludni az M5-ös autópályán lévő csengelei pihenőhelynél.

Forrás: police.hu

A német férfi követte őket. A pihenőben úgy parkolt le, hogy ne vegyék őt észre. Amikor biztos volt benne, hogy alszanak, odalépett hozzájuk, és bekopogott az ablakon. Ettől a bolgár férfinek kipattantak a szemei, nagyon megrémült, és el akart hajtani.

A támadó egyből lőtt. Ötször találta el kiszemelt áldozatát, kétszer a munkatársát.

Az egyik golyó szíven találta a bolgárt, akinek még volt annyi ereje, hogy kivezesse az autót az autópályára. Ott a leállósávban megállt, majd meghalt. A munkatársának sikerült megmenteni az életét. A német férfi elmenekült a helyszínről, de másnap elfogták.