Orbán Viktor a Fidesz észak-macedón testvérpártjának vezetőivel tárgyalt

2019.07.30. 19:52

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke kedden este a Karmelita kolostorban fogadta a Fidesz észak-macedón testvérpártjának vezetőségét - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) elnöke, Hrisztijan Mickoszki és Alekszandar Nikoloszki alelnök tájékoztatták a Fidesz elnökét Észak-Macedónia jelenlegi politikai és gazdasági helyzetéről.

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Hrisztijan Mickoszkit, a Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) elnökét a Karmelita kolostorban 2019. július 30-ánForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi

Szóba került a balkáni ország EU-csatlakozásának folyamata és az Európai Unió előtt álló legfontosabb kérdések is - mondta Havasi Bertalan.

Beszéltek az Európai Néppárt (EPP) jövőjéről és novemberi tisztújító kongresszusáról is, hiszen mindkét párt, a Fidesz és a VMRO-DPMNE is az EPP tagszervezete.