Magyarország nem enged a bevándorlás megállításából és a keresztény kultúra védelméből

VON DER LEYEN, Ursula
Strasbourg, 2019. július 16. Az Európai Bizottság elnökének megválasztott Ursula von der Leyen német kereszténydemokrata politikus az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön találkozik a Európai Bizottság leendő elnökével, Ursula von der Leyennel. Az eseményről és az EB szerepéről beszélt Hollik István kormányszóvivő a köztelevízióban.
Vágólapra másolva!

- hangsúlyozta Hollik István kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

A kormányszóvivő szerint fontos, hogy a bizottság térjen vissza ahhoz a létértelmezéshez és feladatértelmezéshez, amelyet az alapszerződés kijelöl. Eszerint a bizottság feladata, hogy a döntéseket végrehajtsa.

Mint mondta, úgy vélik, hogy ebben a szerepfelfogásban a bizottság új elnöke,

Ursula von der Leyen sokkal józanabb lesz.

Az Európai Bizottság elnökének megválasztott Ursula von der Leyen német kereszténydemokrata politikus

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Kitért arra is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön találkozik a bizottság leendő elnökével. A kormányszóvivő szerint a magyar kormányfő nyilván el fogja mondani azokat a sarokpontokat, amelyekből Magyarország nem tud engedni. Ezek

  • a bevándorlás megállítása,
  • az európai keresztény kultúra védelme,
  • s hogy egy olyan Európában gondolkodunk, amely a nemzetek Európája.

- tette hozzá.

Hollik István közölte, hogy fair eljárást várnak az új bizottsági elnöktől, hogy minden tagállammal szemben ugyanolyan elvárásokat támasszanak.