Frankfurtban fogták el a kőbányai nő gyilkosát

gyilkosság, Kőbánya, 2019. július
Vágólapra másolva!
Gyertyák és virágok a közeli kisbolt lépcsőjén, gyászoló szomszédok a Kolozsvári utcai társasházban - így emlékeznek meg az egy napja meggyilkolt fiatal kőbányai nőről, akit a helyiek szerint féltékenység miatt késelhetett meg volt barátja. Holttestére volt kolléganője talált rá. A 23 éves, gyilkossággal gyanúsított férfit a rendőrség Frankfurtban fogta el. 
Vágólapra másolva!

Frissítés: A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója soron kívül európai elfogatóparancsot adott ki Cs. Dániel ellen.

Ennek köszönhetően ma este elfogták egy frankfurti bevásárlóközpontnál.

A magyar hatóságok jelenleg a férfi kiadatását intézik - írja a Police.hu.

Féltékenységből vágta el a torkát

A 22 éves Katalint kedden hajnalban ölték meg egy X. kerületi, Kolozsvári utcai lakásban. A fiatal férfi, akit a gyilkossággal gyanúsítanak, és az áldozat együtt jártak. A nő egyik szomszédja szerint élettársi kapcsolatban is voltak, de akadt olyan környékbeli, aki szerint már jó ideje nem voltak együtt, a viszonyukat viszont senki sem tagadta.

Forrás: Origo

- mondta egy idősebb asszony, aki egy emeleten lakott a fiatal nővel.

Forrás: Origo

"Aznap este is itt volt nála, úgy emlékszem, rendeltek pizzát, láttam, ahogy hozták, ők meg nyitották az ajtót. De hogy utána hogy történt, arról már semmit nem tudtam. Én elég messze lakom tőlük, a folyosó túlsó végén,

így sem sikoltást, se egyéb ilyesmit nem hallottam.

Egyszer csak délután fél 1 körül furcsa hangzavarra lettem figyelmes, kinéztem az ablakon, hát akkor már millió rendőr, meg mentős álltak a környéken, már akkor éreztem, hogy baj van. Lementem a ház elé, mindenki ezt zokogta:

Az idős asszony hozzátette, hogy ő már szinte tudta, hogy

csakis a férfi tehette, mivel rajta kívül senki nem volt nála a lakásban akkor este.

Az áldozat családja szó szerint sokkot kapott, ahogy megtudták, mi történt.

Az udvaron több lakó is összegyűlt, és gyászos hangulatban emlegették a történteket.

Egy másik nyugdíjas nő elmondta, hogy Katalin a közeli élelmiszerboltban dolgozott, és kolléganője volt az, aki végül rátalált a holttestére:

Forrás: Origo

A közeli kisbolt dolgozóit is megkérdeztük volt kolléganőjük haláláról. Egyikük úgy emlékezett, a férfi és Katalin már

egy ideje nem voltak jóban és szakítottak is egymással,

arról viszont, hogy akkor miért járt fel hozzá a lakásba, és egyébként mi lehetett a gyilkosság indítéka, nem mondtak semmit. A bolt bejáratánál, a lépcsőn gyertyákat és virágokat helyeztek el, így emlékeztek meg halott munkatársukról.

Forrás: Origo

Információink szerint

a nő torkát vágta el volt barátja, és valószínűleg féltékenységből tehette.

Egy kisbolt előtt várakozó nyugdíjas férfi elmondta, hogy ő csak látásból ismerte Katalint, de egy kedves, tisztelettudó nő volt, és el nem tudja képzelni, hogyan tehetett vele ilyen szörnyűséget volt barátja. Ezenkívül megerősítette az idős szomszédasszony szavait, miszerint a férfi

agresszív, barátságtalan természetű volt, sőt, állítólag gyakran még ivott is.

Bár az idős férfit felzaklatta a halálhír:

A fiatal nő feltételezett gyilkosát, a 23 éves Cs. Dániel Márkot egy ideig keresték a rendőrök a gyilkosság után, de hiába menekült, nem jutott sokáig.

Forrás: Origo