Vágólapra másolva!
Továbbra sem sikerült megállapodnia a ferencvárosi ellenzéknek az előválasztás technikai feltételeiben, ezért a helyi politikusok elkezdtek pozíciókkal üzletelni, alkudozni. Jancsó Andrea tegnapi bejegyzésében alpolgármesteri posztot ajánlott fel Baranyi Krisztinának, amit az exegyüttes politikus csúnyán visszautasított. Egyre mélyebben a IX. kerületi ellenzék, sehol sem tartanak pár héttel az őszi választás előtt.
Vágólapra másolva!

Az MSZP–DK–Jobbik támogatását maga mögött tudó korábbi LMP-s, jelenlegi momentumos Jancsó Andrea legfrissebb posztjában pozíciókkal akarta lekenyerezni vetélytársát, Baranyi Krisztina önkormányzati képviselőt. Mint ismert, utóbbi olyan feltételeket támasztott a ferencvárosi politikusválogatóval szemben, miszerint

  • az előválasztók csomagban szavazzanak a polgármesterjelöltről, és az egyéni körzetek jelöltjeiről, valamint
  • csak olyan ellenzéki politikusok indulhassanak a választáson, akik nem kapcsolódtak a parkolási maffiának nevezett hálózathoz.

Jancsó mostani írásában nem reagált a problémakörre, magyarán teljes mértékben figyelmen kívül hagyta ellenfelének korábbi felvetéseit, és váratlanul előzetes pozícióosztogatásba kezdett.

  1. Ha ő nyerné az előválasztást, tehát kormányellenes erők közös polgármesterjelöltjeként állhatna startvonalhoz, akkor Baranyinak adná az LMP-nek szánt körzetet, hogy egyéni képviselőjelöltként indulhasson.
  2. Ha ő nyerné az októberi választást a IX. kerületben, akkor felkérné Baranyit, legyen az antikorrupciós polgármestere.

Magyarán nem kevesebb történt, minthogy

a döntésképtelen ferencvárosi ellenzék egyik része pozíciókkal győzködi a másikat

másfél héttel az előválasztás előtt. Jancsó egyébként a "kerületért érzett politikai felelősségével" magyarázta, hogy megtette javaslatát, meglátása szerint így fel lehetne oldani a kialakult patthelyzetet.

Forrás: Facebook

Baranyi visszautasította az ajánlatot

Csakhogy Baranyi nem ment bele az osztozkodásba, közösségi oldalán visszautasította ellenfele ajánlatát. "Ha én nyerem az előválasztást, Ferencvárosban NEM LESZ KORRUPCIÓ!" - írta Jancsó, a helyi MSZP-re, DK-ra és Momentumra utalva.

A ferencvárosi előválasztást egyszer már kitolták a szereplők, a legújabb tervek szerint augusztus 12. és 15.-e között tartanák meg.