Hazaengedhetik a villanyszerelők meggyilkolásával gyanúsított vállalkozót

Mácsik Zoltán, Orlik Vilmos
Vágólapra másolva!
Kiengedhetik a börtönből azt a vállalkozót, akit azzal gyanúsítanak, hogy meggyilkolt két olyan munkást, akiknek több millió forinttal tartozott. Idén áprilisban egyszer már elrendelték a bűnügyi felügyeletét, de akkor az ügyészség fellebbezése és a közfelháborodás miatt mégsem engedték haza. Tegnap döntött a bíró, hazamehet a férfi, de mivel fellebbeztek a döntése ellen, ez még nem biztos. Az egyik villanyszerelő, Mácsik Zoltán felesége szerint a mostani döntésnek az az üzenete, hogy semmit sem számít az emberek élete – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Azt senki sem vitatja, vagyis tény, É. Imre több millió forinttal tartozott Orlik Vilmosnak és Mácsik Zoltánnak, valamint az eltűnésük előtt a vállalkozóval találkoztak utoljára. A férfi tavaly április óta van börtönben, azóta egyszer már majdnem kiengedték onnan – írja a Bors.

Szerdán a győri bíróságon ismét elrendelték a férfi bűnügyi felügyeletét, de ez ellen fellebbezett az ügyész.

Viszont ha a másodfokú bíróság is úgy dönt, hogy nem kell tovább börtönben maradnia, akkor hétfőn már nyomkövetővel a lábán mehet haza.

Az ügyész szerint É. Imrénél fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, ennek ellenére mégis elégnek tartják a házi őrizetet.

Mácsik Zoltán és Orlik Vilmos eltűnt, senki sem tudja, hol lehetnek Forrás: police.hu

Megrekedt az ügy

A két villanyszerelő holttestét továbbra sem sikerült megtalálni, és az elmúlt hónapokban kihallgatott rengeteg tanú vallomása sem hozott előrelépést.

- mondta a lapnak dr. Bagó Ottó, É. Imre védője. Elmondta, hogy védence nyugodtan fogadta a döntést és bízik benne, hogy végre hazamehet.

Kétségek és bizonytalanság fogságában

Mácsik Zoltán családja teljesen összetört a döntés miatt, mérhetetlen fájdalmat éreznek.

Orlik Vilmos eltűnése után három évet, a férjem eltűnése napjától nyolc napot, a mostani döntéssel pedig egy lehetőséget a boldogságra és a szabadságra kapott ajándékba. Mi pedig másfél éve kétségekben és a bizonytalanság fogságában élünk"- mondta sírva a tárgyalás után Mácsik Zoltánné.

Milliókkal tartozott

Mácsik Zoltán tavaly, március végén találkozott É. Imrével, aki

nagyjából 3 millió forinttal tartozott neki.

A Győrhöz közeli benzinkúthoz beszéltek meg egy időpontot, onnan a saját autójukkal hajtottak el. Akkor látták utoljára Mácsik Zoltánt. A másik villanyszerelő, Orlik Vilmos 2015 nyarán találkozott a vállalkozóval, azóta nem látta senki. É. Imre neki is több millió forinttal tartozott.