Orbán Viktor miniszterelnök ma, nem sokkal dél előtt találkozik Ursula von der Leyennel Brüsszelben.  A négyszemközti találkozón az Európai Bizottság szerint az unió előtt álló legfontosabb kihívásokról – többek között a migrációról, a klímaváltozásról és a következő hétéves költségvetésről – esik szó.

A találkozón a várakozások szerint szó van Magyarország következő uniós biztosának személyéről is. A tagállamoknak augusztus 26-ig kell jelezniük, hogy kit szánnak a kulcspozícióba: Magyarország Trócsányi László volt igazságügyi minisztert, jelenlegi európai parlamenti képviselőt delegálja a bizottságba.aki a bővítésért és szomszédságpolitikáért vagy a nemzetközi együttműködésért és fejlesztésért felelős portfóliót tartja a szakmai tapasztalatainak megfelelő feladatnak.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság új elnökének találkozója Brüsszelben 2019. augusztus 1-jén.Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs