A kőbányai lány rokonai látták, hogy a gyilkos beteg

gyilkosság, Kőbánya, 2019. július
Vágólapra másolva!
A kőbányai lakásában meggyilkolt fiatal lány családja labilis, nárcisztikus, beteg férfinak ismerte meg Dánielt, nem tartották Katához valónak. A szakításukról tudtak, de arról nem, hogy a férfi életveszélyesen megfenyegette a szerelmét. A Borsnak beszélt Kata nevelőapja arról, szerinte hogyan juthatott be a házba a gyilkos, ha a fiatal nő lecserélte a zárat.  
Vágólapra másolva!

Ahogy arról a barátai, szomszédai is beszéltek már, a férfi korábban megfenyegette a fiatal nőt, aki rettegett tőle, ezért halála előtt

több óvintézkedést tett labilis idegzetű volt barátjával szemben.

Azt, hogy nincs minden rendben Dániellel, az áldozat családja is észrevette.

- mondta a Borsnak a nő nevelőapja, aki zavart lelkű férfiként beszélt Dánielről.

Itt történt a gyilkosság Forrás: Origo

Azt is elárulta, hogy ők tudtak a szakításról. Három héttel ezelőtt beszélt nekik róla és azt is hozzátette, hogy Kata lecserélte a zárakat, hogy Dániel ne jusson be.

- tette hozzá a férfi.

Forrás: Origo

Az, hogy végül Dániel bent lehetett Katánál, a fiatal nő természetével magyarázta, úgy képzeli, megkönyörülhetett a szakítás miatt összetört fiún.

Egy érzékeny, kedves művészlélek volt, divatszakot végzett, és tetoválóművésznek készült.

- magyarázta.

A gyilkossággal gyanúsított férfi barátai elárulták, hogy

az iskolában többször verekedett és azt is, hogy otthon is verték Cs. Dánielt gyerekkorában.

Ha börtönbe kerül, attól tartunk, nem fogja bírni, végezni fog magával - mondták a lapnak a barátok.

A férfi egészen Németországig menekült a gyilkosság után, de a nemzetközi elfogatóparancs kiadása után csak idő kérdése volt, hogy mikor fogják el a kiképzett, szakmailag erősnek tartott német rendőrök.

Forrás: Origo

Ahogy az Origo is megírta, egy frankfurti plázában kattant a kezén a bilincs. Most egy német börtönben ül, de hamarosan újra itthon lesz.

Egy tárgyaláson kell arról nyilatkoznia, hogy hozzájárul-e a gyorsított kiadatásához.

ellenkező esetben hónapokig is eltarthat. A német hatóságok nyomozást nem végeznek, itthon fogják először kihallgatni – magyarázta a Borsnak dr. Bátki Pál ügyvéd.

A 22 éves Katalint kedden hajnalban ölték meg egy X. kerületi, Kolozsvári utcai lakásban. A kolléganője talált rá, miután nem ment be dolgozni, eközben Dániel már messze járt, mert elszaladt, miután elvágta szerelme torkát.