Újra Budavári Palotakoncerteket rendeznek a Várban

Palotakoncert
Vágólapra másolva!
A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezik a Budavári Palotakoncerteket, immáron hetedik alkalommal. Korábban az Origo is beszámolt arról, hogy az operettirodalom legnagyobb slágerei augusztus 2-án és 3-án fognak felcsendülni a Budai Vár Oroszlános Udvarában, este fél kilenckor. (FRISSÍTÉS: AZ AUGUSZTUS 2-I PÉNTEK ESTI ELŐADÁST AZ ESŐ MIATT VASÁRNAP ESTÉRE HALASZTOTTÁK) Fellép a nemzetközileg is elismert Fitos Dezső Társulat, a Budapesti Operettszínház Balettkara és Zenekara, valamint sok-sok új tehetség is. 
Vágólapra másolva!

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára tavaly hungarikumnak nevezte az operett műfaját, és méltatta a legnagyobb szerzőket, elsősorban Lehár Ferencet és Kálmán Imrét.

A Budavári Palotakoncertek operettgáláját még 2013-ban hozta létre Nacsa Olivér és Vadász Dániel azzal a céllal, hogy egy látványos, szabadtéri produkciót hozzanak össze a műfaj kedvelőinek.

Forrás: [email protected]/Huszár Dávid/Facebook

Az idei fesztivál egyik jelentős fellépője a nemzetközileg elismert néptáncegyüttes, a Fitos Dezső Társulat.

A társulat célja, hogy hitelesen megtanulja, és magas szinten közvetítse a Kárpát-medence gazdag és sokszínű tánckultúráját. Fontosnak tartják a tánc színházi kifejezőerejét is megmutatni előadásaikban, legyen az felnőtteknek vagy gyerekeknek szóló előadás.

– idézi Fitos Dezsőt, a társulat vezetőjét a Palotakoncert.hu.

Ma még próba, holnap már Palotakoncert - írja a társulat Facebook-oldalán Forrás: Facebook

Kálmán Imre, Lehár Ferenc és Ábrahám Pál örökzöldjei természetesen hallhatóak lesznek, emellett az esteken fellép Bordás Barbara, Dancs Annamari, Fischl Mónika, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Boncsér Gergely, Laki Péter, Peller Károly, Vadász Zsolt, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató nyerteseként is megismert Ninh Duc Hoang Long és a XI. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekverseny fiatal tehetségei, Faragó Alexandra és Dénes Viktor.

A rendezvényen közreműködik a Budapesti Operettszínház Balettkara és Zenekara Pfeiffer Gyula vezényletével, a rendező Bori Tamás lesz.

Forrás: Facebook

Idén az operettgála műsora az Elemi szenvedélyek címet kapta. A főpróbát tegnap este megtartották, pénteken és szombaton pedig előadás.