Ahogy arról korábban már beszámoltunk róla, tovább harcol egymással a szolnoki ellenzék, hiszen mind Lukácsi Katalin, mind Radócz Zoltán az ellenzék egy-egy részének támogatásával szeretne polgármester-jelölt lenni. Egyezség nem volt, ezért úgy döntöttek, hogy előválasztás lesz. Azonban az erről történő egyeztetés, rendre kudarcba fulladt, ami után erőteljes üzengetésbe kezdtek a felek egymással a Facebookon. Ilyen előzmények után nem meglepő, hogy a Márki-Zay-féle társaság jelöltjeként induló Lukácsi most azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy az előválasztás időpontjáról sem sikerült még megegyezniük, és a Radócz-féle csoport a megkérdezésük nélkül határozta meg, illetve tette közzé annak az időpontját. A szombati egyeztetést követően Lukácsi Katalin azt írta a facebook-on, hogy a sok cirkusz ellenére mégsem lesz előválasztás, és hogy közösen támogatják Radóczékkal a polgármester-jelöltet és a képviselő-jelölteket. Azonban arról, hogy kik lennének ezek, arról nem tett említést, így arra következtetünk, hogy  valószínűleg már az előválasztás körülményeiben sem tudtak a felek megegyezni.

Szolnokon sem túl jó az ellenzék állapota, hiszen ahogy arról a Magyar Nemzet szombati cikkében is beszámolt, Lukácsi Katalin mellett tört lándzsát a Jobbik országos vezetősége, a Momentum és a Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület.

A baloldal pedig egy régi vágású szocialista politikust, Radócz Zoltánt indítaná el, aki mögött felsorakozott az MSZP, a DK, az LMP, de a Jobbik helyi szervezetének támogatását is élvezi.

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti képviselője, V. Naszály Márta I. kerületi önkormányzati képviselő, Jakab Péter jobbikos, Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s, Schmuck Erzsébet LMP-s parlamenti képviselő, Lukácsi Katalin közéleti aktivista, korábbi KDNP-tag, valamint Szél Bernadett (takarásban) és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőkForrás: MTI/Balogh Zoltán

Ahogy korábbi cikkünkben arról már beszámoltunk, kivülről is jól láthatóan elmérgesedett a hangulat a felek között, hiszen Lukácsi több közös ellenzéki egyeztetésre sem ment el, sőt volt olyan amelyet fél órával a kezdés előtt mondott le.Viszont a felek folyamatosan üzengettek egymásnak Facebookon.

Ilyen előzményeket követően nem meglepő, hogy Lukácsi Katalin arról számolt be szombaton a Magyar Nemzetnek, hogy a megkérdezésük nélkül határozták meg Radóczék az előválasztás időpontját:

A tárgyalások során két időpont is felvetődött, amelyből mi a későbbit javasoltuk – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Lukácsi Katalin.

Ehhez képest egy Radócz Zoltánhoz kötődő csoport a Facebookon már közzétett egy időpontot, amely szerint az eseményre augusztus 12. és 15. között kerül sor. – A megkérdezésünk nélkül tették nyilvánossá ezt az időpontot, még nem tudom egyértelműen kimondani, hogy ekkor lesz az előválasztás

- válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére Lukácsi.

 

Lukácsi KatalinForrás: Facebook

Az egységnek a tárgyalási folyamat végén meg kell valósulnia, és ez az egység a programban is tükröződni fog - nyilatkozta Lukácsi Katalin.

Jelenleg az előválasztást illetően leginkább a technikai kérdések osztják meg a feleket, így például az online szavazás menete, a szavazóhelyiségek száma, elhelyezkedése.

Mégsem lesz előválasztás?

Szombat délután aztán Lukácsi Katalin egy bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán, melyben bejelentette, hogy abban maradtak szombaton a Radócz-hoz köthető körrel, hogy mégsem lesz előválasztás. És elmondták, hogy Természetesen együtt indulunk az őszi önkormányzati választásokon közös polgármesterjelölttel és 12 közös egyéni önkormányzati képviselőjelölttel."

No de hogy ki lesz a polgármester-jelölt, azt nem nevezte meg Lukácsi. Ez pedig nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy a feleknek nem sikerült az előválasztás körülményeiről sem megállapodni, és senki sem akar engedni. Így a mostani állóháborús állapot folytatása várható.

Íme Lukácsi kétértelmű bejegyzése: