Torlódik a forgalom a Hungaroring és a főváros között

2019.08.04. 19:13

Sok autó tart az M3-as autópályára Budapest felé a Hungaroring felől, ahol véget ért a Forma 1-es verseny, torlódik a forgalom - közölte az Útinform vasárnap késő délután a honlapján.

Azt írták, a Hungaroring felől az M3-as autópálya 19-es kilométerénél az új csomópontnál, valamint a mogyoródi csomópontnál lehet ráhajtani az M3-asra, ahol már telítettek a sávok.

A forgalmat a versenypályától az M3-as autópályáig rendőri segítséggel irányítják, az autópályán Mogyoród térségében és az M0-s autóúttól a főváros felé vezető szakaszon is csak lépésben lehet haladni.

Szurkolók a Forma-1-es Magyar Nagydíj előtt a mogyoródi Hungaroringen 2019. augusztus 4-énForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Nemcsak az M3-ason, hanem a környező alsóbb rendű utakon is nagy a zsúfoltság: telített a 3-as főút is Aszód és Kistarcsa között.A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon azt közölte, hogy  a Hungaroring környékén lévő utak mindegyike - Mogyoród és Szilasliget felé is - csak egy irányba, a versenypályától kifelé járható.
A parkolókból és a környező utakról a járművek távozása várhatóan az esti órákig eltart, a forgalmirend-változást a rendőrség ezért a szükséges ideig fenntartja.