Keddtől ismét kánikula várható

hőség, kánikula, nyár, kiszáradás
Budapest, 2018. július 30. A hőség miatt elrendelt vízosztáson egy férfi vizet iszik a Déli pályaudvaron 2018. július 30-án. A rendkívüli és tartós hőség miatt országosan életbe lépett a hőségriadó, a vörös kód. A napi középhőmérséklet helyenként a 27 Celsius-fokot is meghaladhatja, a legmagasabb hőmérséklet 35 Celsius-fok is lehet. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Vasárnap már csak kis eséllyel alakulhatnak ki futó záporok - írja a Köpönyeg.hu.A Dél-Alföldre elsődokú riasztást adtak ki. 
Vágólapra másolva!

Vasárnap: Sok napsütésre számíthatunk, csak kis eséllyel alakulhat ki futó zápor. Az északnyugati szél sokfelé lesz élénk. Reggel 13, délután 26 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétfőtől szerdáig: Napos, gomolyfelhős idő várható napról napra erősödő nappali felmelegedéssel. Hétfőn 29, kedden 30, szerdán már

33-34 fok körüli hőség valószínű.

Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet 9-15, kedden 12-18, szerdán 15-21 fok között alakul.

Hétfőn és szerdán az ország északi felében, kedden északkeleten, északon néhány helyen zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat.

Vasárnap már csak elvétve alakulhatnak ki zivatarok, a jövő héttől melegszik a hőmérséklet Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Csütörtök: Erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, de inkább csak északon, északkeleten fordul elő zápor, zivatar.

A szél északnyugatira fordul és megerősödik,

zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet. A minimumhőmérséklet 17-22, a maximum általában 29-35 fok között várható, de északnyugaton kissé hűvösebb lehet.

Péntektől: Újabb hőhullám érkezhet, a hétvégén - elsősorban DK-en - akár 35-36 fokos forróság is lehet.

Hétvége: Sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. Szombaton a leghidegebb órákban 12-17, vasárnap 13-18 fok lesz. A nappali maximumok szombaton 27-32, vasárnap 28-33 fok között alakulnak.

Elsőfokú riasztást adtak ki a Dél-Alföldre

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyékben zivatarokra figyelmeztet.