Fidesz: Gyurcsányék miért alkalmaznak egy korrupt bürokratát Brüsszelben?

2019.08.05. 13:19

A Fidesz választ vár arra, hogy Gyurcsányék miért alkalmaznak egy korrupt bürokratát Brüsszelben.

Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta:  a hétvégén a sajtóból értesültek arról, hogy Gyurcsányné európai parlamenti asszisztense egy korrupt portugál bürokrata.  Hozzátette: az ellenzék élén álló Gyurcsányék a lebukás után magyarázkodni kezdtek, azonban a szocialista tanácsadó szerződését a mai napig nem mondták fel, mondván, hogy az hamarosan lejár.  A Fidesz-KDNP ezt felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja - jelentette ki.

Gyurcsányné korrupt munkatársa - akinek ügyében a portugál hatóságok nyomoznak - a gyanú szerint a Brüsszelbe látogató uniós állampolgároktól lopott el több millió forintnak megfelelő összeget úgy, hogy a pénzügyi költségek elszámolásakor egyebek mellett hivatalos iratokat manipulált, és aláírásokat hamisított. Az aláírások meghamisítását az érintettek, többek között egy volt EP-képviselő is megerősítette.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Gyurcsány és GyurcsánynéForrás: AFP/Peter Kohalmi

Böröcz László azt mondta, a szocialista frakció ezek után kénytelen volt felfüggeszteni a tanácsadót a pénzügyi tevékenységek végzésétől, de továbbra is alkalmazták, és brüsszeli üléseken is részt vett. Felhívta a figyelmet arra: a tanácsadó szerződése most nyáron járt volna le, de Gyurcsányné rejtélyes okokból mégis felvette a saját stábjába, bizalmi pozíciót és jól fizető állást ajánlva neki, a hírek szerint pont ugyanis ez a néhány hónap munkaviszony hiányzott neki az uniós nyugdíjhoz.

A Fidesz egyértelmű választ vár arra, hogy miért alkalmaznak egy korrupt bürokratát Brüsszelben, miért nem mondanak fel neki azonnal, és valóban azért foglalkoztatják-e, hogy meglegyen az uniós nyugdíjhoz szükséges tízéves szolgálati ideje. Mégis miféle piszkos alku állhat a háttérben? - tette fel a kérdést a Fidesz frakcióvezetője.

Azt eddig is tudták - folytatta -, hogy a bevándorláspárti ellenzék pénzért és hatalomért bármire képes, például egy köztörvényes bűnöző kimentésére Magyarországon, de úgy látszik, ezt folytatják Brüsszelben is.