Az óbudai Virág utcában lelőttek egy óvónőt tavaly ősszel. A támadó háromszor lőtt, áldozata a helyszínen meghalt. Elfogták a férfit, aki beismerte a tettét. A gyilkos lánya az óvónő családjával élt együtt. A támadó állítólag attól félt, hogy a felesége után a lányát is elveszíti. A Fővárosi Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés miatt nyújtott be vádiratot az óvónőt lelövő férfi ellen.

A vádirat szerint a 67 éves férfi amatőr, de gyakorlott lövőnek számított, egyleti tag is volt, sőt, versenyeken is részt vett. Lánya az élettársával egy férfival közös házban lakott, de amikor a 67 éves férfi korábban őket elfogadó magatartása megváltozott, a fiatalok a férfi családjához költöztek.

Forrás: Police.hu

A nyugdíjas vádlott ezt nem tudta elfogadni, ezért elhatározta, hogy megöli a másik család egyik tagját, azt az embert, aki szerinte felelős a döntésért. Ez az ember vejének az óvónőként dolgozó édesanyja volt. 2018. november 21-én magához vette a lőszerrel betárazott, engedéllyel tartott fegyverét, és autóval az asszony reggeli, munkába járási útvonalához ment a III. kerületbe. 

Amikor meglátta kiszemelt áldozatát, négy célzott lövést adott le rá. Az asszony a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Forrás: Police.hu

A férfi ezután megpróbált öngyilkos lenni, de nem sikerült neki, mert a rendőrök rátaláltak és elfogták. Kórházba vitették. 

A Fővárosi Főügyészség a terhelt ellen előre kitervelten elkövetett emberölés miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. 

"A törvény a vád szerinti bűncselekményt tíz évtől húsz évig terjedő vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti. A vádlott jelenleg letartóztatásban van" - írta dr. Ibolya Tibor fővárosi főügyész az Origónak küldött közleményében.