Egy horgász mentett ki egy fuldokló gólyát még csütörtök délután a kondorosi Varroda tóból. A gólya nagyon le volt gyengülve, ki is volt száradva, így nem tudott felszállni. A Szentesi Madármentő Állomásra szállították. 

A megmentett gólyát "Kis Kelep" névre keresztelték, és a szakemberek mindent megtesznek, hogy felépüljön. 

Forrás: Szentesi Madármentő Állomás

Sajban Péter horgász szerint a Varrodai tó úgy van kialakítva, hogy onnan nem tud kijönni gázló madár. Elmondta, hogy a gólya többször is megpróbálkozott kijönni, de csak kínlódott, nem sikerült neki. A peca mellől tartottam szemmel. Odaevickélt hozzám, szinte kérte, hogy segítsek. Kivettem a botot, és úgy ruhástól bementem a vízbe. Hagyta hogy átöleljem és kitegyem a partra  - mesélte Sajban Péter a Békés megyei hírportálnak. 

Végül egy másik helyi lakos értesítette a Kondorosi Állatvédő Egyesületet. Oláh Éva, az egyesület elnöke telefonon keresztül értekezett a Szentesi Madármentő Állomással, majd azonnal odaszállították autóval a sérült állatot. 

Nagy Tímea, a Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomás vezetője szerint  áramütés is érhette az állatot,  és bár külsérelmi nyom és törés nincsen rajta, a gólya nem tud menni, imbolyog csak, és nagyon gyengék a lábai. 

Forrás: Szentesi Madármentő Állomás

A gólyát jelenleg gyógytornával, masszírozással és mágnesterápiával gyógyítják, valamint táplálással erősítik, és gyakorlatilag újra tanítják járni.